В Енергодарі окупанти висунули звинувачення працівнику Запорізької АЕС Сергію Спартесном

Після понад року тримання у полоні окупанти повідомили про винесення звинувачення 62-річному енергодарцю, начальнику зміни турбінного відділення експлуатаційного підрозділу Запорізької АЕС Сергію Спартесному.

18 липня 2023 року російські військові зі зброєю увірвалися до будинку чоловіка та забрали його до місцевого окупаційного відділку поліції. Тривалий час не було ніякого зв’язку з Сергієм, не могли отримати жодної інформації про його стан здоров’я та звинувачення, які йому висувають окупанти.

І ось 29 серпня 2024 року окупаційні інтернет-ресурси повідомили про затвердження звинувачень Сергію Спартесному. “Слідство” окупантів виявило, що нібито у травні 2023 року чоловік “діяв проти безпеки РФ”, збираючи інформацію проти працівників одного з окупаційних “силових відомств” та передаючи її українським правоохоронцям. Наразі окупанти повідомляють, що чоловіка взято під варту, а його кримінальна справа “направлена до суду”.

Без сумніву, немає і не може бути ніякої віри в правосуддя окупантів, яке вони чинять антигуманними жорстокими методами, застосовуючи катування і тортури до мирного населення. На жаль, Сергій – не перша людина, яку росіяни засудили до незаконного вироку. Така страшна ситуація може статися з будь-якою особою, яка залишається на окупованій території, в зоні ризику сьогодні – кожен українець на ТОТ.

Україна та весь цивілізований світ ніколи не визнають те сфабриковане “правосуддя”, яке чинить росія на захоплених територіях нашої країни. Чимало енергодарців росіяни все ще тримають у полоні, у нелюдських умовах, попираючи всі права та закони. Свій тоталітарний режим військові злочинці продовжують насаджувати на наших окупованих землях, тероризуючи місцеве населення.

Сообщение В Енергодарі окупанти висунули звинувачення працівнику Запорізької АЕС Сергію Спартесном появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top