У Запоріжжі у День пам’яті Захисників України погасили особливу поштову марку (фото)

На запорізькій алеї Слави  у День пам’яті Захисників України погасили благодійну поштову марку від Укрпошти «Хвилина мовчання»: новий поштовий випуск покликаний вшанувати військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які віддали свої життя за незалежність України.

Кожного дня ми висловлюємо шану полеглим героям. Поки ми їх пам’ятаємо, вони поруч з нами та допомагають нам виборювати перемогу. Низький уклін усім загиблим захисникам і захисницям. Неймовірна повага й вдячність їхнім рідним за стійкість, – зауважив голова ГО «Запорізька міська організація ветеранів АТО» та ветеран російсько-української війни Михайло Пирог, якого цитує прес-служба Запорізької обласної державної адміністрації.

На поштовому випуску відтворені роботи донецького художника Сергія Майдукова «Марсове поле. Львів» та «Меморіал на Майдані  Незалежності. Київ». Картини були виконані після початку повномасштабної російської агресії проти України. Марковий аркуш доповнено віршем геніальної української поетеси Ліни Костенко «І жах, і кров, і смерть, і відчай». За словами директорки Запорізької дирекції АТ «Укрпошта» Юлії Боровик, марки мають на меті відтворити ту глибоку скорботу, що українці відчувають щодня.

На випуску зображена велика кількість синьо-жовтих та червоно-чорних кольорів, що майорять на могилах героїв. Це нагадування про величезну ціну свободи.

Тираж марки – 350 тисяч примірників. Вартість однієї становить 20 гривень, із яких п’ять гривень призначені для відрахування на соціальні та благодійні цілі.

*

Фото: zoda.gov.ua

Сообщение У Запоріжжі у День пам’яті Захисників України погасили особливу поштову марку (фото) появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top