«Кривбас» завершив єврокубковий сезон поразкою від «Бетісу»

Криворізький «Кривбас» не зумів подолати плей-оф раунд кваліфікації Ліги конференцій-2024/2025 і завершив єврокубковий сезон.

Тиждень тому в словацьких Кошицях підопічні Юрія Вернидуба поступилися «Бетісу» — 0:2. Тепер же на «Кривбас» чекав матч-відповідь у Севільї.

https://uaf.ua/photos/evrokubki-24-25/%D0%B1%D0%B5%D1%82%D1%96%D1%81-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B1%D0%B0%D1%81-1.jpg

https://uaf.ua/article/52131

 

«Кривбас» зіграв матч-відповідь плей-офф Ліги Конференцій проти іспанського «Бетіса». Як і обіцяв Юрій Вернидуб на передматчевій пресконференції, він не став робити суттєвих змін у складі в порівняння з останніми поєдинками. Виключенням стали вихід зліва у півзахисті Драмбаєва замість СосиМикитишина та дебют в основі в єврокубках Кожушка, який тепер повинен замінити Прінса.

Початок гри залишився за господарями. Неприємно було вже на 3 хвилині, коли Руїбаль пробивав з меж штрафного, але, на щастя, після рикошету мʼяч пішов на кутовий. «Бетіс» задавав високий темп, але наші хлопці витримували. На 10 хвилині небезпечно злету стріляв Альтіміра – вище воріт. Тут же здалеку приклався Натан – повз девʼятку.

«Кривбас» витримав стартовий натиск та поступово вирівняв гру. На 14 хвилині стався момент, який міг перевернути долю протистояння з ніг на голову. Але, але, але… Пройшла швидка контратака криворіжців. Драмбаєв диво-передачею віддав у воротарський на Бандейру, але Рафа примудрився буквально з метра влучити у стійку… Дуже прикро.

«Кривбас» став діяти попереду сміливо. Проходили флангові атаки, гравці «Бетіса» під нашим пресингом почали частіше помилятись.  На 22 хвилині Вакулко виконав хитру дальню передачу на хід Дібанго, і хтозна, якби не вчасний вихід з воріт Руй Сілви, чим міг завершитись епізод. Іспанці відповіли за дві хвилини, коли Лосада здалеку поцілив по центру воріт – Кліщук на місці.

Кінцівка тайму вже повністю залишилась за «Бетісом». Важко сказати, чому так вийшло. Але більш досвідчений суперник несподівано доволі швидко розставив всі точки над «і». На 40 хвилині флангова атака та простріл стали проблемою для червоно-білих. Бізімана не встиг швидко вибити мʼяча, та Руїбаль забивав у порожні ворота – 1:0.

За хвилину той же Бізімана обрізався в центрі поля, пішла швидка контратака – Еззальзулі вивели віч-на-віч з Кліщуком й він легко переграв Андрія – 2:0. Поки «Кривбас» приходив до тями суперник організував третій гол. Передача в штрафний, Кліщук не зміг забрати мʼяча після прострілу, Еззальзулі підхопив та з гострого кута розстріляв ворота – 3:0. На жаль.

Дебют другого тайму, не дивлячись на такий психологічний удар, цікавіше провели криворіжці. Після подачі з кутового Романчук пробив трохи вище воріт. Невдовзі відповіли господарі. Еззальзулі накрутив Понєдєльніка та закрутив мʼяча у дальній кут – трохи невлучно. Команди провели багато замін. Й саме Микитишин, який тільки-но зʼявився на полі, міг забивати на 70 хвилині. Артур несподівано приклався здалеку – й ледь не влучив у ближню девʼятку.

В останні 15 хвилин «Кривбасу» вже було важко. Швидкий «Бетіс» проводив атаку за атакою, та мав ще нагоди, аби забити, але Кліщук врятував червоно-білих після гострих ударів гравців, які вийшли на заміни: Форнальса (двічі) та Діао.

Наша команда завершує свій цьогорічний єврокубковий шлях та зосередиться на УПЛ та Кубку України.

Дякуємо, командо! «Кривбас» – Це Ми!

29 серпня 2024 року. Ліга Конференцій 20242025. Плей-офф. Другий матч. Севілья, Іспанія. Стадіон «Беніто Вільямарін». 22:00 (за київським часом). 41445 глядачів. +34 градуси.

«Бетіс» (Севілья, Іспанія) – «Кривбас» (Кривий Ріг, Україна) – 3:0 (3:0)

Арбітр: Ігор Паяц (Хорватія).

Асистенти арбітра: Іван Міхаль, Ведран Дурак (обидва – Хорватія).

Четвертий арбітр: Даріо Бел (Хорватія).

Відеоасистент арбітра: Маріо Зебец (Хорватія).

Помічник відеоасистента: Тихомир Педжин (Хорватія).

Голи: Айтор Руїбаль, 40 (1:0). Абде Еззальзулі, 41 (2:0). Абде Еззальзулі, 43 (3:0).

«Бетіс» (Севілья): 1. Руй Сілва – 2. Ектор Бельєрін, 3. Дієго Льоренте (15. Роман Перро, 46), 6. Натан, 12. Рікардо Родрігес – 4. Джонні Кардозо, 16. Серхіо Альтіміра, 17. Родрі (7. Хуанмі, 68), 19. Ікер Лосада, 10. Абде Еззальзулі (18. Пабло Форнальс, 59) – 24. Айтор Руїбаль (к) (38. Ассане Діао, 59).

Запасні: 13. Адріан, 25. Франсіско Вьєтес, 14. Вільям Карвалью, 21. Марк Рока, 23. Юссуф Сабалі.

Головний тренер: Мануель Пеллегріні.

«Кривбас» (Кривий Ріг): 33. Андрій Кліщук – 25. Рафаель Бандейра (7. Андрій Понєдєльнік, 46), 3. Олександр Романчук, 5. Тимур Стецьков, 55. Іван Дібанго – 8. Джихад Бізімана, 22. Юрій Вакулко (к) (10. Дмитро Хомченовський, 71), 21. Денис Кузик (97. Жан По, 46), 14. Максим Луньов (9. Даніель Соса, 59), 15. Олександр Драмбаєв – 78. Олег Кожушко (20. Артур Микитишин, 59).

Запасні: 1. Богдан Хома, 30. Володимир Маханьков, 27. Маттео Аморозо, 66. Бакарі Конате, 11. Єгор Твердохліб.

Головний тренер: Юрій Вернидуб.

Попереджень не було.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

fckryvbas.com/post/betis-krivbas-3-0

Сообщение «Кривбас» завершив єврокубковий сезон поразкою від «Бетісу» появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top