Росіяни завдали авіаудар по Сумах, через пожежу сталося задимлення, є потерпілі

Місто Суми цієї ночі, 30 серпня, зазнало авіаудару з боку російських окупантів. Внаслідок ворожої атаки сталася пожежа і фіксується задимлення повітря, також є постраждалі.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Сумську обласну військову адміністрацію (ОВА) та начальника Сумської міської військової адміністрації (МВА) Олексія Дрозденка.

«Сьогодні вночі ворог завдав авіаційного удару по цивільній інфраструктурі міста Суми, в результаті чого здійнялась пожежа», — передали в ОВА.
Також в адміністрації зазначили, що внаслідок цього спостерігається задимлення повітря в окремих мікрорайонах міста.
«Тому жителям міста прохання щільно зачинити вікна та двері і по можливості не виходити із приміщень до повної ліквідації наслідків ворожої атаки», — йдеться в заяві ОВА.
Дрозденко уточнив, що просять не відкривати вікна через можливе задимлення мешканців районів Веретенівки, Аннівки та Ковпака.
В ОВА також поінформували, що попередньо в результаті ворожого удару є потерпілі. А над ліквідацією наслідків працюють усі аварійно-рятувальні служби, й дані щодо наслідків наразі уточнюються.
Як розповів керівник МВА, російський авіаудар прийшовся по північній частині міста Суми.
Обстріли Сум та області
Зазначимо, що Сумська область щоденно зазнає ударів з боку ворожої, й обстріли тривають від початку широкомасштабної військової агресії РФ проти України.
Найбільше від атак страждають прикордонні райони області, але й місто Суми також піддається ударам, зокрема із застосуванням дронів, ракет та авіації противника.
Так, наприклад, 24 серпня окупанти завдали авіаційно-ракетного удару по місту Суми. Через атаку загарбників була жертва та семеро людей отримали поранення.
Днями в СБУ розповіли, що два російські генерали отримали підозру за обстріли аміакопроводу у Сумах ще у березні 2022 року. Також підозру отримали і три полковники РФ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top