Незабутній запах. Цей класичний сніданок оздоровить мозок

Бутерброди з беконом — ідеальний спосіб розпочати день, і, як виявилося, цей продукт зможе допомогти мозку і підняти настрій, за словами одного експерта.

Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Wales Online.

Що треба знати
Професор Уго Александре Феррейра з Лісабонського університету в Португалії припускає, що вживання цих хрустких бутербродів насправді може позитивно вплинути на ваш мозок.
Дивно, але це пов’язано з його димним запахом, який, як повідомляється, стимулює ділянки мозку, пов’язані з пильністю, пам’яттю, винагородою та мотивацією.
«Зв’язок між дієтою та функцією мозку завжди був захоплюючою сферою досліджень. Сенсорні та поживні елементи бекону можуть відігравати важливу роль у впливі та покращенні когнітивних функцій, якщо їх вводити як частину добре збалансованого харчування», — сказав професор.
У липні професор Феррейра провів критичний науковий огляд, щоб отримати глибше розуміння впливу бекону на мозок, співпрацюючи з експертами. У рамках цього він висвітлив кілька ключових досліджень, які свідчать про те, що бекон — це більше, ніж просто смачне частування.
Дослідження під керівництвом США 2008 рок вивчало, як щури реагували на «нюховий подразник», зокрема запах бекону. Цікаво, що дослідники помітили, що його запах викликав зміни в різних областях мозку, включаючи гіпокамп, пов’язаний з пам’яттю, і таламус, пов’язаний з пильністю.
Пізніше дослідження 2015 року також показало, що бекон впливає на частину мозку, пов’язану з винагородою, мотивацією, пізнанням і навіть залежністю.
«Незабутній запах бекону, що складається з близько 150 органічних летких сполук, визнають і цінують всі», — сказав Феррейра.

Чим корисний та шкідливий бекон
Окрім корисних властивостей для мозку, бекон багатий вітаміном B, а також містить залізо, магній, цинк і калій.
Однак, незважаючи на його незаперечні переваги, важливо визнати, що бекон також має недоліки. Як правило, сіль є значною частиною процесу сушки, який використовується для приготування бекону.
Деякі дослідники пов’язують збільшення споживання солі з вищим ризиком раку шлунка, тоді як інші мають занепокоєння щодо обробленого м’яса та його зв’язку з раком грудей, печінки та легенів. Тому вживання бекону як частина збалансованої дієти та не надмірне споживання має вирішальне значення.

Нагадаємо, що фітнес гуру розповіла, як їсти смаколики типу Нутели та худнути.
Також читайте, що названий овоч, який уповільнює старіння.
Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування. Наша мета — надати читачам точну інформацію про симптоми, причини і методи виявлення захворювань. РБК-Україна не несе відповідальність за будь-які діагнози, які можуть бути поставлені читачами на основі матеріалів з цього ресурсу. Ми рекомендуємо не займатися самолікуванням, і у разі будь-яких занепокоєнь стосовно здоров’я звернутися до лікаря.

Share this post

нет
scroll to top