Новий навчальний рік у Запоріжжі проходитиме у трьох форматах

Змішана форма навчання стане основою, там де є укриття. Дистанційна залишиться, там де не зможуть гарантувати безпеку. І третя: дистанційне навчання з україномовним компонентом. Це для 20 відсотків дітей по області, які знаходяться за кордоном.

«Там є особливість: в першій половині дня вони в місцевій школі, потім долучаються до онлайну де ключовий мовний компонент, інші предмети їм будуть перезараховуватись», — про це повідомила на брифінгу про початок нового навчального року директорка департаменту освіти та науки Запорізької ОДА Людмила Бухаріна.

Було проведено опитування 25 тисяч представників батьківської ради. Основні побажання це трансформувати все так, аби доступ для освіти був зрозумілим, враховуючі де хто знаходиться і зробити все максимально безпечним».

Всього 293 заклади освіти почнуть працювати в новому навчальному році. (З них 122 шкіл у змішаному форматі, 171-дистанційно).

Хоча минулий навчальний рік їх загальна кількість була 383. Бухаріна наголошує, що така цифра не пов’язана з ліквідацією.

«Формально це призупинення та вони будуть на простої. Буде фінансове забезпечення державою. Також у разі деокупації частини області вони зможуть швидко розгорнути свою роботу», — повідомила Людмила Бухаріна.

Та головне зараз це безпека та праця в сучасних умовах відсутності світла. Наразі шкільні заклади освіти мають 304 генератори і розглядається питання забезпечення їх 3-ри денним запасом палива.
А ось старлінків поки но в школах не буде.

«Ми не кажемо що ми не плануємо розглядати питання стабільного доступу до мережі інтернет! Ми це хочемо зробити, але це не можливо зробити швидко. Наприклад деякі провайдери можуть надавати інтернет за умови відсутності світла протягом доби. А по старлінкам це ті ж тендерні процедури. Але це все можливе. А головне що зараз буде живий вчитель!», — каже Бухаріна.

Нагадаємо, запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

 

Славко Твердохліб

 

 

 

.

.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

.

.

Share this post

нет
scroll to top