Скільки потрібно буде платити за електроенергію з 1 вересня в Україні

Незважаючи на триваючу війну, розпочату РФ, українці повинні своєчасно сплачувати комунальні послуги, включаючи рахунки за електроенергію. Важливо також щомісяця передавати показники електролічильника. Видання «На пенсії» повідомило про стан тарифів на електроенергію з 1 вересня.

Чи зміняться тарифи на електроенергію у вересні?

Останнє підвищення тарифу на електроенергію для населення відбулося 1 червня, коли вартість 1 кВт-год зросла до 4,32 грн. Заступниця міністра енергетики України Світлана Грінчук зазначила, що чинний тариф залишиться стабільним до кінця квітня 2025 року, а отже, у вересні зміни не передбачаються.

Споживачі можуть скоротити витрати на електроенергію, використовуючи двозонні лічильники. У цьому випадку в нічний час (з 23:00 до 7:00) діятиме знижений тариф 2,16 грн за 1 кВт-год, тоді як у денний час залишиться тариф 4,32 грн.

Енергозбереження під час дефіциту

При дефіциті в енергосистемі можуть бути введені відключення електроенергії, тому важливо економно використовувати потужні електроприлади. Рекомендується зменшити споживання електроенергії, наприклад, під час прання, щоб знизити загальні витрати та навантаження на систему.


Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top