Важные новости
«Запорожгаз» — плевать на всех и армейские методы.Жеребкування основного етапу Ліги Європи: «Динамо» дізналося своїх суперниківЗапорізькі підприємці сплатили до місцевих бюджетів більше мільярда гривень єдиного…В Запоріжжі побудують 4 спортмайданчики для відвідувачів з інвалідністюРосійські пропагандисти заявили про нібито просування біля Роботиного, але підтверджень…Україна закликала Монголію заарештувати Путіна під час його візитуУчасниця шоу «Міняю жінку» та «Супермама» розсекретила, скільки платять за…У прокуратурі розповіли, звідки та чим росіяни атакували ХарківРосійські пропагандисти заявили про «просування» біля Роботиного, але підтверджень цьому…Новий рекорд — у Запоріжжі зафіксували черговий пік температуриЗапоріжсталь та інші запорізькі підприємства Метінвесту допомогли зібрати до школи…

Запорізька загальноосвітня санаторна школа-інтернат готується до відновлення очного навчання

В приміщеннях – будівельні матеріали, шпателі та фарба. У найпростішому укритті Запорізької загальноосвітньої санаторної школи-інтернату № 7 триває підготовка до нового навчального року. Тут закінчують ремонт у двох кімнатах.

Стіни, підлога, стелі – усе ремонтується. Електропроводка та освітлення були замінені відповідно до сучасних норм. Вентиляція в укритті природна, однак її планують удосконалити. Є тут і опалення, тому діти зможуть комфортно навчатись навіть узимку. Наразі п’ять кімнат-класів, а також вбиральня повністю готові.

– У нас створені всі умови, щоб навчальний процес продовжувався. Діти хочуть ходити до школи. Дистанційне навчання ніколи не замінить живого спілкування, – розповіла виконуюча обов’язки директора школи-інтернату № 7 Галина Волкова.

Заклад освіти ґрунтовно підготувався до можливих блекаутів. Один із українських благодійних фондів надав школі потужний генератор. До того ж, в укриття провели енергонезалежний безпровідний інтернет. Він доступний по всій його площі.

Укриття санаторної школи-інтернату має необхідне устаткування: меблі, дошки, техніку. Департамент освіти і науки Запорізької ОДА передав закладу освіти телевізори та ноутбуки для учнів.

У 7 безпечних класах можуть комфортно навчатись 140 дітей. Всього у школі 380 учнів. Всі вони навчатимуться офлайн у змішаному форматі. Під час занять в укритті перебуватимуть соціальний педагог, психолог, а оскільки школа санаторна, то і лікар з медсестрою.

– До нас приходять вчитись школярі за направленням фтизіатра. Наша санаторна школа-інтернат розрахована на дітей, які мають захворювання легень. Вони тут не тільки навчаються, але й відновлюють здоров’я, – повідомила в. о. директора школи-інтернату № 7 Галина Волкова.

За словами освітянки, керівництво школи намагається зробити кожен день для учнів змістовним та цікавим. В укритті триватиме не тільки навчальний процес, але й творчий. У другій половині дня тут працюватимуть гуртки. Їх у закладі освіти – 12, зокрема кобзарського мистецтва, співу, англійської мови, хореографії, інформатики тощо.

Усі вчителі школи-інтернату № 7 готові до нового навчального року. Відповідно до викликів, із якими їм доведеться працювати, вони пройшли психологічні курси та тренінги. Навчились створювати для дітей комфортні й безпечні умови та надавати їм психологічну підтримку.

– Я впевнена, що наші маленькі українці, коли виростуть, будуть гордістю країни. Вони навчаються під час війни і при цьому радіють життю. Це є проявом духу української нації, сили та волі українських людей, – підсумувала Галина Волкова.

Сообщение Запорізька загальноосвітня санаторна школа-інтернат готується до відновлення очного навчання появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top