Тривалість графіків — у Запоріжжяобленерго відповіли на поширене запитання про відключення світла

Тривалість графіків - у Запоріжжяобленерго відповіли на поширене запитання про відключення світла

Дані за серпень свідчать, що розбіжності між кількістю вимкнених годин у чергах не сильно різняться

У запоріжців та гостей міста чимало запитань до ПАТ «Запоріжжяобленерго», які пов’язані насамперед з графіками відключеннями світла. На запитання про кількість відключень відповіли у пресслужбі підприємства.

Читайте також: Економія світла – як запоріжцям заощадити електроенергію вдома

Кількість відключень запроваджує не «Запоріжжяобленерго» одноосібно — вони отримують вказівку від Укренерго. Тому, отримавши запит, вони розраховують відключення.

«Можливі розбіжності у сумарній тривалості відключень між чергами протягом поточної доби. В той же час, ми уважно стежимо за дотриманням справедливого розподілу навантаження на споживачів. Наприкінці кожної доби аналізуємо, на скільки та або інша черга вимикалася, і враховуємо це при формуванні (графіків — ред.) на наступну добу», — написали у пресслужбі.

Також фахівці розраховують графіки та намагаються скласти їх так, щоб одна і та сама черга не вимикалась у однаковий час дві доби поспіль. Проте, не завжди це можливо зробити. За підсумками серпня 2024 року середня тривалість відключень на одну чергу склала 43,67 години. Нижче детальна кількість годин по кожній з черг.

  • Перша черга – 44 години за місяць
  • Друга черга – 44 години за місяц
  • Третя черга – 43 години за місяць
  • Четверта черга – 43 години за місяць
  • П’ята черга – 43 години за місяць
  • Шоста черга – 45 години за місяць.

На запитання чому стаються затримки у ввімкненні світла, у «Запоріжжяобленерго» відповіли, що на це є технічні причини. Електрообладнання в цілому не розраховане на постійні вмикання/вимикання. Тому, воно часто виходить з ладу. Також перепоною є те, що у підприємства просто не вистачає кадрів.

«Для обновлення (обладнання — ред.) потрібен додатковий час та додаткові фахівці. Відповідно, з цим пов’язані і затримки включень, дотримання графіків», — розповідає речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко.

Фахівців не вистачає, бо це робота з обладнанням під високою напругою та не кожен має відповідне право. До робіт залучають і керівників районних електромереж.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top