На Запоріжжі підозрюють у колабораційній діяльності колишніх працівників установ виконання покарань

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишнім працівникам державних установ «Приморська виправна колонія» та «Мелітопольська установа виконання покарань», що розташовані на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.  Вони добровільно пішли працювати до незаконних правоохоронних органів, створених окупаційною владою.

Про це повідомляє територіальне управління ДБР у Мелітополі.

Згідно з уточненням теруправління, протягом березня-червня 2022 року так званою «Военно-гражданской администрацией города Мелитополь» на базі територіальних установ Державної кримінально-виконавчої служби України було створено «Управление службы исполнения наказаний по Запорожской области».  До нього увійшли кілька «новостворених» загарбниками установ виконання покарань. Посади начальників та їх заступників зайняли ті, хто добровільно погодився співпрацювати з окупаційною владою.

Наразі ДБР повідомило про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, 5 особам, які зайняли керівні посади в незаконних правоохоронних органах. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Вирішується питання про обрання щодо підозрюваних запобіжних заходів та застосування процедури спеціального досудового розслідування.

Сообщение На Запоріжжі підозрюють у колабораційній діяльності колишніх працівників установ виконання покарань появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top