ППО, потреби армії та розвиток «оборонки»: Умєров розповів, про зустріч з Остіном

Міністр оборони України Рустем Умєров зустрівся зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном. Вони обговорили постачання озброєння Україні.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланям на Telegram глави Міноборони України.

За словами Умєрова, він розповів Ллойду щодо ситуації на полі бою, а також про наші подальші цілі України. Українські генерали розповіли про пріоритетні потреби українською армії в озброєнні, техніці та навчанні наших військових.
«Предметно обговорили ситуацію з триваючими російськими обстрілами цивільних обʼєктів та критичної інфраструктури. Тільки за останні чотири дні російські загарбники атакували Україну більш ніж 400 різними ракетами та дронами», — написав Умєров.
Він зауважив, що протиповітряна оборона залишається пріоритетом України. Зокрема, потрібні установки ППО та ракети до них для захисту критичної інфраструктури, міст та людей.
«Інший фокус зустрічі — розвиток української оборонної промисловості. За останні два роки ми запустили сотні нових підприємств, які здатні швидко виробляти високоякісну зброю. Співпраця з нашими партнерами є критично важливою для розширення цього виробництва та забезпечення ще більш ефективної оборони України», — підкреслив Умєров.

ППО для України
Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не припиняє роботи з партнерами для того, щоб збільшити кількість систем протиповітряної оборони. Основним пріорітетом є бойова авіація.
Згодом Зеленський розповів, що протиповітряну оборону України для захисту від російських атак буде посилено. Нині над цим ведеться робота з партнерами.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top