Кому коли до школи? Перше вересня не для всіх Перший дзвоник

Українці звикли святкувати початок навчального року першого вересня, але деякі країни обрали іншу дату для проведення цього важливого для дітей та їхніх батьків заходу.

На  Суспільне Культура зібрали статистику про країни, у яких навчальний рік починається зовсім в інший день.

Словаччина відзначає першого вересня День Конституції, тож навчальний рік починається другого вересня.

Хоча Ірландія мала б починати навчальний рік також першого вересня, це відбувається не завжди. Адже якщо дата припадає на понеділок – святкування неможливе, бо це – День духів.

У Швеції, так само як і у Фінляндії, початок навчання відбувається в середині серпня. Цікавим є те, що в учнів у скандинавських країнах немає щоденників, а інформацію про успішність батьки можуть отримати листом раз на місяць.

Найчастіше в Іспанії навчальний рік починається 11-13 вересня. Причому дати можуть відрізнятися в школах навіть у межах одного міста. Іспанці не звикли святкувати “Перший дзвоник” та також не отримують оцінок, але щоб дізнатися про успішність – треба попросити про це.

Навчання в Нідерландах починається 22 серпня, але теж без святкування. Хоча на наступний день зазвичай діти вирушають на якийсь спільний захід.

У Норвегії залежно від регіону навчання починається 18−20 серпня. Тут не відбувається святкувань та немає подарунків вчителям, лише маленький банкет – і діти розходяться по класах.

Святкування початку навчального року в США відбувається в перший вівторок серпня. Та в деяких штатах дати можуть відрізнятися. Цей день нічим не відрізняється від інших, окрім скорочених уроків.

Навчальний рік у Японії розпочинається на початку квітня, це пов’язано з тим, що квітень символізує початок весни й новий рік у природі. Як і в деяких інших країнах, японці не святкують перший день навчання, але мають урочисту традицію – купувати традиційний японський рюкзак “рандосеру”.

Навчальний рік у Австралії починається наприкінці січня або на початку лютого, що відповідає завершенню літніх канікул у південній півкулі.

Так само у лютому – на початку березня до школи з літніх канікул повертаються учні в Аргентині, Південній Кореї (березень) та Бразилії (лютий).

Початок навчального року в Індії залежить від кліматичних умов. Зокрема, в деяких регіонах країни навчання починається в червні, коли закінчуються мусонні дощі.

Сообщение Кому коли до школи? Перше вересня не для всіх Перший дзвоник появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top