Глава МАГАТЕ має намір відвідати окуповану ворогом Запорізьку атомну станцію

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі наступного тижня вирушить в Україну, щоб провести переговори на високому рівні та оцінити ситуацію на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС), яка, за його словами, залишається нестабільною.

Як зазначає портал news.un.org, це буде десятий візит Гроссі до України, при цьому, перебуваючи там, голова МАГАТЕ перетне лінію фронту вже вп’яте з того часу, як два роки тому на ЗАЕС було встановлено постійну присутність експертів МАГАТЕ.

До речі, минулого тижня команда МАГАТЕ на ЗАЕС продовжувала проводити регулярні обходи майданчиком. Експерти, зокрема, відвідали турбінні зали реакторних блоків 5 та 6, але їм не дозволили пройти в західні частини будівель, як і у випадку, коли вони відвідали турбінні зали блоків 3 та 4 у середині серпня та блок 2 на початку поточного місяця.

Широкомасштабні атаки на енергетичну інфраструктуру України, зазначив Гроссі, що призводять до перебоїв в електропостачанні, є постійною загрозою ядерній безпеці на інших атомних електростанціях країни.

*

Фото: news.un.org

Сообщение Глава МАГАТЕ має намір відвідати окуповану ворогом Запорізьку атомну станцію появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top