У Південнокитайському морі зіткнулися кораблі берегової охорони КНР та Філіппін

Кораблі берегової охорони Китаю і Філіппін зіткнулися в суботу на спірній ділянці в Південнокитайському морі.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Зазначається, що сторони звинуватили у зіткненні одна одну.

Представник берегової охорони Китаю Лю Децзюнь звинуватив судно берегової охорони Філіппін у тому, що воно навмисно спричинило зіткнення в «непрофесійний і небезпечний спосіб» поблизу рифу Сяньбінь у суботу

У заяві зазначається, що китайська морська поліція вживатиме необхідних заходів для захисту від подібних дій.

Водночас командувач берегової охорони Філіппін Джей Тарріела заявив на брифінгу, що корабель китайської берегової охорони «прямо і навмисно протаранив» філіппінське судно.

«Корабель берегової охорони Філіппін не провокував китайський корабель», – стверджує Тарріела.

За його словами, внаслідок зіткнення було пошкоджено філіппінський корабель.

Як повідомляв Укрінформ, 25 серпня уряд Філіппін заявив, що кораблі берегової охорони Китаю поблизу спірної мілини Сабіна в Південнокитайському морі застосували проти філіппінського судна забезпечення водомети та спровокували зіткнення суден.

При цьому берегова охорона Китаю звинуватила філіппінське судно в навмисному небезпечному наближенні до китайського корабля, що призвело до їх зіткнення.

Пізніше Китай заявив, що має законні підстави на суверенітет над архіпелагом Спратлі в Південнокитайському морі та прилеглою до нього мілиною Сабіна і вимагає від Філіппін вивести з цього району судно своєї берегової охорони, яке з квітня стоїть на якорі в лагуні мілини.

Пекін претендує на майже все Південнокитайське море, включаючи обидві мілини, що лежать у 200-мильній виключній морській економічній зоні Філіппін, відмовляючись виконувати рішення Міжнародного суду в Гаазі від 2016 року про те, що подібні експансивні претензії Китаю не мають підстав із точки зору міжнародного права.

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3900734-u-pivdennokitajskomu-mori-zitknulisa-korabli-beregovoi-ohoroni-knr-ta-filippin.html

Сообщение У Південнокитайському морі зіткнулися кораблі берегової охорони КНР та Філіппін появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top