У Запоріжжі відбувся забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України» (ФОТО)

Сьогодні, 31 серпня, в різних містах нашої держави розпочався щорічний патріотичний забіг — “Шаную Воїнів, біжу за Героїв України”.

Запоріжжя не залишилось осторонь події, захід зібрав понад 300 учасників.

Патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» присвячений до Дня пам’яті Захисників України, який відзначається 29 серпня, та проводиться щорічно, починаючи з 2018 року.

Цей забіг започаткував батько загиблого Героя російсько-української війни, «кіборга» Олексія Дурмасенка — Олег Дурмасенко спільно із Таїсією Братасюк та Дмитром Примаченком.

Для участі в патріотичному забігу можна було обрати одну з трьох дистанцій: 2 км, 5 км та 10 км.

Участь в заході взяли представники міської влади — в.о. міського голови Запоріжжя Регіна Харченко, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Білов, представники поліції — начальник Запорізького районного управління поліції ГУНП Запорізької області Сергій Бичін з колегами та ветеран полку «Азов», керівник ГО «Запорізька міська організація ветеранів АТО» Михайло Пирог з побратимами.

Забіг розпочався під сигнал повітряної тривоги о 09:36. Учасники різних дістанцій стартували одночасно.

На трасі забігу була присутня достатня кількість волонтерів, які вказували напрямок руху та забезпечували учасників заходу питною водою на пунктах гідратації.

За подолання 2 км та 5км участники отримували пам’ятний шеврон, а за фініш на найдовшій дистанції в 10 км — до шеврона додавали медаль.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top