Засуджено колаборантку із Запорізької області, яка допомагала рашистам проводити псевдореферендум

За публічного обвинувачення прокурорів Тернопільської обласної прокуратури суд визнав жительку Запорізької області винуватою у колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального Кодексу України).

Згідно з уточненням прес-служби Тернопільської обласної прокуратури, її засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах України, органах державної влади, органах місцевого самоврядування та в органах, що надають публічні послуги, строком на 15 років з конфіскацією майна.

Прокурор довів у суді, що зрадниця влітку 2022 року, перебуваючи на тимчасово окупованій території – у селищі Розівка Пологівського району Запорізької області, погодилася співпрацювати з окупаційною адміністрацією рф, публічно підтримала необхідність проведення незаконного референдуму щодо приєднання населеного пункту до складу рф.

Під час проведення псевдореферендуму у вересні 2022 року вона забезпечувала функціонування комісії, роздавала бюлетені, підраховувала голоси та закликала місцевих жителів голосувати за приєднання Запорізької області до рф. Внаслідок її дій так звана «цик Запорізької області» визнала результати референдуму, заявивши, що більшість виборців підтримала приєднання до рф.

Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дати затримання засудженої.

Сообщение Засуджено колаборантку із Запорізької області, яка допомагала рашистам проводити псевдореферендум появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top