ЄС та США посилюють допомогу у зміцненні енергетичної системи України

У відповідь на наймасованішу від початку повномасштабної війни російську атаку по Україні міжнародні партнери посилюють допомогу енергетичному сектору.

Сполучені Штати Америки збільшать допомогу Україні у відновленні пошкоджених об’єктів енергетичної системи у відповідь на чергову терористичну атаку росії на цивільну енергетичну інфраструктуру. Про це йдеться в спеціальній заяві президента США Джо Байдена, опублікованій на сайті Білого дому. Зокрема США обіцяють збільшити поставки енергетичного обладнання для ремонтів енергетичних об’єктів і підвищення стійкості енергосистеми.

Міністр енергетики Герман Галущенко зустрівся з Послом ЄС в Україні Катаріною Матерновою. Головною темою зустрічі стала протидія російським терористичним атакам на енергетику України. Сторони обговорили шляхи зміцнення захисту енергетичних об’єктів та забезпечення стабільності енергосистеми в умовах масованих атак. Представники ЄС рішуче засудили військові атаки на енергетику України та пообіцяли подвоїти зусилля зі зміцнення української енергетики та відновлення енергобезпеки нашої країни та всієї Європи.

ДОВІДКОВО
26 серпня росія здійснила наймасованішу від 24 лютого 2022 року атаку по Україні, використавши 127 ракет і 109 ударних дронів. Основною ціллю росії знову стала енергетична інфраструктура.

Сообщение ЄС та США посилюють допомогу у зміцненні енергетичної системи України появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top