На фронті відбувся 91 бій, понад третина з них на Покровському напрямку, — Генштаб

Станом на 16:00, 1 вересня, на лінії фронту протягом доби відбулося 91 бойове зіткнення. Понад третина з усіх боїв — на Покровському напрямку.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Генштаб ЗСУ в Telegram.

Російські обстріли
У звіті вказано, що сьогодні від обстрілів з території РФ страждають прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей.
Зокрема, від вогню ствольної артилерії та РСЗВ постраждали райони населених пунктів Порозок, Дмитрівка та Високе. Противник завдав авіаціних ударів по населених пунктах таких як Білопілля, Велика Писарівка, Бунякине та Ободи, загалом скинувши дев’ять КАБів.
Також загарбник не припиняє бомбардування своєї території. За наявною інформацією за сьогодні по території Курської області завдано чотири авіаудари із застосуванням чотирьох КАБів.
Ситуація на фронтах
на Харківському напрямку російські окупанти чотири рази атакували оборонні рубежі в районі Вовчанська та Липців. Наразі тривають три бойових зіткнення. Ситуація залишається під контролем українських військ.
На Куп’янському напрямку противник чотири рази штурмував позиції підрозділів ЗСУ у районі Синьківки та Глушківки. Два боєзіткнення досі тривають. Українські воїни продовжують стійко тримати оборону.
На Лиманському напрямку за день загарбницька армія здійснила десять атак на позиції українців поблизу Макіївки, Греківки, Новосадового, Невського та Торського. Вісім боєзіткнень завершилися, ще два — триває.
Ворог продовжує шукати слабкі місця в обороні ЗСУ на Сіверському напрямку. Поблизу населених пунктів Верхньокам’янське та Роздолівка оборонцями української землі відбито п’ять атак противника.
На Краматорському напрямку підрозділи Сил оборони відбили чотири атаки поблизу населених пунктів Андріївка, Кліщіївка та Майське, ще одна атака триває в районі Маркового.
На Торецькому напрямку відбулося десять ворожих атак у районі Торецька та Неліпівки. Українські воїни відбили вісім атак противника, ще два боєвих зіткнення тривають. Противник активно застосовує штурмову авіацію.
На Покровському напрямку найбільша кількість боєзіткнень. З початку доби окупанти здійснили вже 34 спроби потіснити захисників України із займаних позицій в районах Воздвиженки, Зеленого Поля, Калинового, Гродівки, Новогродівки, Карлівки, Маринівки та Михайлівки. Сили оборони стримують натиск та відбили 27 атак противника, сім боїв — ще тривають.
Продовжуються бої поблизу Красногорівки на Курахівському напрямку. За уточненою інформацією, у цьому районі наразі тривають три атаки окупаційної армії. Поблизу Костянтинівки та Георгіївки українські захисники відбили 11 атак противника.
На Времівському напрямку відбулось п’ять ворожих атак неподалік Водяного, Костянтинівки та Макарівки. Триває бій.
На Оріхівському напрямку окупаційні війська активних наступальних дій не проводили. Проте, ведуть постійні обстріли населених пунктів з усіх наявних зразків озброєння. Завдали ударів некерованими авіаційними ракетами по Новоандріївці.
На Придніпровському напрямку ворог безуспішно один раз спробував атакувати українських оборонців.

Нагадаємо, що за серпень 2024 року втрати РФ у війні проти України становили близько 36 810 солдатів. Крім того, Сили оборони України знищили 6383 одиниці озброєння і військової техніки.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top