Італійського веслувальника позбавили “бронзи” Паралімпіади через телефон у човні

Італієць Джакомо Періні втратив бронзову нагороду за підсумками фіналу Паралімпіади-2024 в академічному веслуванні одиночок класу PR1.

28-річний Періні дістався фінішу третім у фіналі, де друге місце посів українець Роман Полянський.

Утім, керівна міжнародна організація World Rowing ухвалила рішення про дискваліфікацію результату італійця через використання “комунікаційного обладнання”.

Британець Бенжамін Прітчард, який виборов “золото”, поскаржився, що Періні мав у човні телефон і використовував його для комунікації зі штабом італійської збірної.

“У нього в човні був телефон — така комунікація заборонена. З нашими порушеннями ми не можемо озиратися назад”,— цитує валлійця видання Times of India.

“Не знаю, чому вони вирішили вдатися до такого у фіналі Паралімпіади. Ніколи такого не бачив у гонках, тож дуже цікаво, що вони це випробували сьогодні”.

Періні вперше виступав на Паралімпіаді, де змагався в статусі дворазового віцечемпіона світу на одиночках класу PR1. У Парижі італієць посідав другі місця у першому раунді та втішній стадії змагань, завдяки чому потрапив до медального фіналу А.

Після дискваліфікації результату Періні “бронза” відійшла австралійцеві Еріку Горріна четвертій сходинці — для нього це вже четверта нагорода Паралімпіад у кар’єрі.

https://suspilne.media/sport/826505-nikoli-takogo-ne-baciv-italijskogo-vesluvalnika-pozbavili-bronzi-paralimpiadi-cerez-telefon-u-covni-so-stalosa/

Сообщение Італійського веслувальника позбавили “бронзи” Паралімпіади через телефон у човні появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top