В Ірані офіційно оголосили причину аварії гелікоптера президента Раїсі

Причиною катастрофи гелікоптера, в якій загинув колишній президент Ірану Ебрагім Раїсі, були погодні умови, зокрема густий туман.

Про це повідомило в неділю державне телебачення Ірану, посилаючись на остаточний звіт про розслідування інциденту, повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Президент Ірану Ебрагім Раїсі, якого вважали потенційним наступником Верховного лідера аятоли Алі Хаменеї, загинув під час аварії свого гелікоптера у травні в гірському регіоні поблизу кордону з Азербайджаном.

«Основною причиною катастрофи гелікоптера були складні погодні умови в регіоні», – йдеться у звіті.

Густий туман призвів до того, що гелікоптер, який перевозив Раїсі та його супутників, врізався в гору, йдеться у звіті, підготовленого вищою комісією, якій іранські військові доручили розслідувати інцидент.

У попередньому звіті іранських військових у травні зазначалося, що під час розслідування не було знайдено жодних доказів зловмисних дій або замаху.

Як повідомляв Укрінформ, 19 травня 63-річний Ібрагім Раїсі та міністр закордонних справ країни Хосейн Амір Абдоллахіан загинули в результаті аварії гелікоптера. Тоді іранська влада повідомила, що гелікоптер здійснив жорстку посадку під час повернення з Азербайджану.

У липні в Ірані обрали нового президента – ним став кардіохірург і політик-реформатор Масуд Пезешкіан.

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3901045-v-irani-oficijno-ogolosili-pricinu-avarii-gelikoptera-prezidenta-raisi.html

Сообщение В Ірані офіційно оголосили причину аварії гелікоптера президента Раїсі появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top