ДБР встановило, як Дмитрук втік за кордон – оголосили три підозри

Правоохоронці встановили та повідомили про підозру трьом особам, які допомагали народному депутату України незаконно перетнути кордон.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

У межах кримінального провадження щодо незаконного перетину державного кордону народним депутатом працівники Одеської спеціалізованої прокуратури Південного регіону спільно зі слідчими та оперативниками Державного бюро розслідувань встановили обставини злочину та осіб, які сприяли його вчиненню.

Зібрані докази підтверджують, що народний депутат незаконно перетнув кордон 23 серпня 2024 року поблизу пункту пропуску «Павлівка» на межі України і Молдови.

Схема переправлення була ретельно спланована: депутат виїхав з Києва в напрямку Одеси та в районі Роздільнянського району Одеської області пересів в інший автомобіль, який доставив його до кордону з Придністровською ділянкою Молдови. Там він пішки залишив Україну.

Організатору незаконного переправлення через кордон, а також особі, яка доставила депутата до кордону, повідомлено про підозру заочно у зв’язку з їхнім переховуванням.

Ще одного учасника схеми, який виконував роль провідника, затримали. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

https://static.ukrinform.com/photos/2024_09/1725258705-327.jpg

Дії фігурантів кваліфіковані за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України – організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб.

За місцями проживання учасників схеми проведені обшуки.

Слідчі та процесуальні дії тривають.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом отриманої інформації щодо можливої організації незаконного перетину кордону народним депутатом Артемом Дмитруком.

Він був виключений із фракції “Слуга народу” у листопаді 2021 року.

В Офісі генерального прокурора 25 серпня заявили, що народному депутату повідомили про підозру у нападах на правоохоронця та військового. За інформацією ЗМІ, йшлося про Дмитрука.

                          Читайте також: Суд заочно арештував депутата Дмитрука

У Державній прикордонній службі поінформували про проведення перевірки та співпраці з ДБР щодо інформації про незаконний перетин кордону Дмитруком.

26 серпня ДБР підтвердило, що Дмитрук нелегально перетнув кордон.

29 серпня ДБР оголосило його в міжнародний розшук.

Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання генерального прокурора та обрав народному депутату запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

Фото: ДБР

https://www.gp.gov.ua/ua/posts/vstanovleno-ta-povidomleno-pro-pidozru-tryom-osobam-yaki-dopomagali-narodnomu-deputatu-ukrayini-nezakonno-peretnuti-kordon

https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3901148-dbr-vstanovili-ak-dmitruk-vtik-za-kordon-ogolosili-tri-pidozri.html

Сообщение ДБР встановило, як Дмитрук втік за кордон – оголосили три підозри появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top