Володимир Зеленський під час візиту у Запоріжжя розказав, в який спосіб можна повернути Запорізьку АЕС

Під час візиту до Запоріжжя президент України Володимир Зеленський розказав про перспективи повернення Запорізької атомної станції під контроль України і дії міжнародної спільноти, щодо здійснення цього кроку.

Журналісти 061 під час брифінгу запитали у президента, чи вважає він достатніми дії міжнародної спільноти щодо здійснення тиску на Росію з метою повернення ЗАЕС під контроль України та перспективи та способи цього повернення.

«Я вважаю, що сьогодні є тільки політичні кроки щодо цього повернення. І, на жаль, їх недостатньо, щоб станція повернулася під наш контроль. Безпечніше, щоб Україна контролювала Запорізьку станцію. І поки що, з погляду поля бою, я не бачу таких можливостей, а ті, які, напевно, є, вони небезпечні. Тому ми вважаємо, що все ж таки політично треба повертати нашу станцію. Принаймні, на всіх майданчиках ми про це говоримо», — зазначив Зеленський.

За його словами, з міжнародної спільноти цим питанням займається директор МАГАТЕ Рафаель Гросі». Впродовж цього тижня він має приїхати на Запорізьку АЕС в Енергодар.

«Після візиту на АЕС він повинен приїхати в Київ. У мене буде з ним зустріч. Ми працюємо постійно над тим, щоб там була ротація команди МАГАТЕ. Так, станція контролюється російськими бойовиками, але проте, коли є на станції МАГАТЕ, все ж таки це більш безпечно. Принаймні, ми з вами розуміємо інформацію. Може не повністю, не на 100%, але інформація є про те, що там відбувається і контроль безпеки все ж таки там за МАГАТЕ на сьогодні. Я знаю, що він (Гросі, — прим.ред) має приїхати з деякими пропозиціями щодо посилення контролю безпеки та ми будемо обговорювати наступні дії», — прокоментував очільник держави.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у серпні вчергове було обстрілами пошкоджено одну з ліній живлення Запорізької АЕС

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top