Нідерланди зголосилися допомагати Запорізькій області з будівництвом укриттів та енергообладнанням

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф з робочим візитом прибув до Запоріжжя, де відбулися перемовини між Україною та Нідерландами в частині гуманітарної підтримки, допомозі Запорізькій області з забезпеченням населення укриттями та енергонезалежністю.

Про це повідомляє 061 з брифінгу Зеленського та Схофа у Запоріжжі.

«Сьогодні я попросив пана прем’єр-міністра, щоб Нідерланди взяли патронат над нашою Запорізькою областю. Щодо саме гуманітарних потреб — школи, бомбосховища, енергетика, укриття. Це для нас важливо. І у нас є кілька прикладів з нашими партнерами в інших областях. Це дійсно працююча модель», — повідомив Зеленський.

Нідерланди – одна з країн-лідерів оборонної коаліції з підтримки України в частині постачання озброєння, протиповітряної оборони, винищувачів F-16.

«На перемовинах з паном прем’єр-міністром ми говорили сьогодні, зокрема, про те, як збільшити захист від російського терору, наблизити справедливий мир. Ключові речі – це ППО, постачання Patriot, ракет, збільшення нашого флоту F-16. З цього приводу в нас вже є ідеї. Також обговорили оборонні пакети для України, снаряди, техніку, санкції проти Росії. Все те, що не дозволяє Росії відкривати нові фронти для України. Обговорили ми й конкретні потреби в будівництві укриттів, зокрема, в школах, потребу у безпечному транспорті. Обговорювали цю велику кількість дефіциту автобусів для наших дітей і інші речі, які ми потребуємо для нашої стійкості», — зазначив Володимир Зеленський.

Окремою темою для обговорення стали наслідки атак по енергооб’єктам України та потреба в обладнанні для енергосистеми України.

Відомо, що прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв матеріальну підтримку в майже 200 мільйонів євро на будівництво захисних споруд, енергетичне обладнання, а також гуманітарні проєкти.

Додатково Нідерланди зауважили, що продовжать надавати військову допомогу Україні.

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top