Секрети пухких пиріжків: ТОП-5 варіантів начинки

Для багатьох із нас найкраща випічка — пухкі домашні пиріжки, від самого аромату яких на душі стає тепло. Це надзвичайно універсальна страва, адже ви можете використовувати будь-які начинки. Але що робити, коли хочеться чогось оригінального, але не надто екзотичного, смачного, але не дуже складного? Саме про це ми і поговоримо!

AD_4nXe0dqVFiYMHHKskLakqbHfRhbrcS8dpkitWtiiAN2c4YPGgkEDUEpd1CqPCsOTl-96ZQ4ct76kuvCFj3csyvQSETguRtrI8GkK9WlSsuVD3l3r4g1rqrjsB2NJlkgJ8in0GZ9C1wOGyrk2bLpVfQoXVt4Wj?key=brIB44hO0VNFbiC_BTiNxQ

5 варіантів начинки на будь-який смак

Запорука смачних пиріжків — це ніжне тісто і збалансована за смаком начинка. Основу для смаколиків ви можете вибрати в розділі випічка на дріжджах. А от начинки розглянемо просто зараз!

1. Начинка з куркою

Вам знадобиться близько 200 г порею, зеленої цибулі — 100 г, курячого філе — 600 г, твердого сиру — 200 г. Також в пригоді стане трохи соняшникової олії та спецій за смаком.

Порей поріжте тоненькими кільцями і, помішуючи, обсмажте 5–6 хвилин. Не забудьте додати олію! Куряче філе наріжте маленькими кубиками або соломкою і обсмажте до готовності. М’ясо приправте сіллю та чорним перцем, можна додати трохи лаврового листа. Сюди ж викладіть дрібно посічену зелену цибулю та попередньо обсмажений порей. Тушкуйте до випаровування зайвої вологи. Коли начинка остигне, додайте тертий сир і ретельно перемішайте.

2. Начинка з яблуками та горіхами

Візьміть яблука — 400 г, цукор — 3–4 ст.л. (або мед за смаком), лимонний сік 1 ст. л., горіхи (волоські, пекан або фундук) 150 г.

Яблука необхідно очистити від шкірки та нарізати дрібними кубиками, полити їх соком лимона, додати мед або цукор, а на завершення — дроблені горіхи. Також ви можете закрити на зиму яблучне пюре з цукром і лимонним соком, а потім використовувати його з будь-якими добавками, наприклад, меленим маком.

3. Начинка з капустою

Знадобляться такі інгредієнти: ріпчаста цибуля 150 г, морква 100 г, капуста 450 г, гриби 3 шт. (крупні). Додатково підготуйте соняшникову олію і спеції (сіль, цукор, чорний перець, лавровий лист) за смаком.

Цибулю дрібно наріжте й обсмажте на олії до золотистого кольору. Додайте терту моркву та тушкуйте 2 хв. У цю ж пательню всипте тонко нашатковану капусту і гриби. Тушкуйте начинку до готовності, а перед тим, як вимкнути плиту, додайте спеції. Якщо капуста зимового сорту або просто сухувата, до неї з самого початку варто додати трохи води.

4. Начинка гарбузова

Для цієї осінньої смакоти знадобиться невеликий шматок солодкого гарбуза, кисло-солодке яблуко 1 шт., родзинки 2–3 ст.л., цукор 2 ч. л., кориця 0,5 ч.л., лимонний сік 1 ч. л. і дрібка ванілі.

Гарбуз та яблуко натріть на дрібній тертушці, змішайте з іншими інгредієнтами та одразу загортайте в тісто. Також всі компоненти можна проварити до стану пюре, після чого додати родзинки.

5. Начинка з овочами та бринзою

Візьміть невеличких помідорів 5 шт., болгарського перцю 2 шт. (приблизно такого ж діаметру, що і томати), домашнього сиру чи бринзи 250–300 г, часнику 2–3 зубчики, а також зелень і чорний перець за смаком.

Така начинка більше пасує до смажених пиріжків, але ви можете експериментувати! Бринзу розімніть виделкою, а якщо це зернистий сир – трошки посоліть. Часник розчавіть, додайте подрібнену зелень, за бажанням — трохи спецій і ретельно все перемішайте. Свіжі помідори і болгарський перець наріжте кружечками. На заготовку з тіста викладіть помідор, перець, а у заглиблення – сирну начинку.

Смакуйте із задоволенням!

Share this post

нет
scroll to top