На окупованій території вчителі мають виявляти дітей, які «потенційно підтримують Україну»

На тимчасово окупованих територіях росіяни провели семінар серед вчителів щодо виявлення дітей, які «потенційно підтримують Україну».  Фактично окупанти навчають вчителів, як виявляти проукраїнських дітей. Про це повідомляє Центр національного спротиву та пише https://detector.media/.

В цинічному стилі окупанти назвали це «девіантною поведінкою». Вчителів вчили куди звертатись якщо вони виявили «нелояльних дітей», та як через них виходити на погляди батьків цих дітей.

Фактично ворог планує через дітей дізнаватись щодо проукраїнських рухів й не розуміє що таким є більшість населення на ТОТ”, – йдеться у повідомленні.

Центр національного спротиву закликав провести бесіди з дітьми вдома та повідомляти про вчителів, які працюють на ворога.

Нагадаємо, на тимачасово окупованих територіях сім’ям, які не віддали дітей до російських шкіл, росіяни погрожують позбавленням батьківських прав

Як йдеться у звіті міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch «Навчання в окупації: примусова русифікація системи освіти на окупованих територіях України», російські загарбники забороняють українську мову та навчальну програму, нав’язують російську систему освіти, поширюють антиукраїнську пропаганду та впроваджують російську мову викладання в навчальних закладах на окупованих Росією територіях України.

Для навчання за впровадженою окупантами «освітньою програмою» використовуються підручники з історії, які виправдовують російське вторгнення та зображують Україну як «неонацистську державу».

Також за цією програмою суворо обмежено викладання українською мовою.

У HRW зауважують, що серед іншого нав’язувані Росією зміни в системі освіти на окупованих територіях порушують інші міжнародні стандарти прав людини, зокрема заборону пропаганди війни, право дитини здобувати освіту рідною мовою та право батьків мати вибір щодо освіти своїх дітей.

Сообщение На окупованій території вчителі мають виявляти дітей, які «потенційно підтримують Україну» появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top