Справу Шуфрича передали до суду

Прокурори Офісу генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України IX скликання від забороненої партії “Опозиційна платформа – За життя” і його експомічника.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

https://www.gp.gov.ua/storage/uploads/e4a807d6-1fdf-43e5-b2f5-73e00901733c/42.png

Їм інкримінують фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території і державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України).

Крім цього, депутату інкримінована державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України).

https://www.gp.gov.ua/storage/uploads/fbf25926-9317-47c2-bed6-ded14efc38b9/40.png

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені разом з іншими довіреними депутату особами після тимчасової окупації Криму росіянами забезпечили реєстрацію нерухомості – будинку і земельної ділянки в смт Сімеїз за законами РФ. Це майно народний депутат придбав у 2013 році через підконтрольне підприємство та довірених осіб.

У 2016 році з метою охорони майна у Криму обвинувачені організували укладення договору охорони з незаконним воєнізованим формуванням – “ФГУП “Охрана”Росгвардії по Республіці Крим”.

У подальшому вони організували передачу та перерахування росгвардії, яка бере участь у війні проти України, понад 648,7 тис російських рублів за охорону майна.

Крім того, депутат був завербований російською фсб і виконував завдання одного із колишніх заступників секретарів Ради національної безпеки і оборони України, який у 2014 році виїхав до Москви.

Обвинувачений систематично у своїх виступах та інтерв’ю публічно поширював наративи держави-агресора, проводячи підривну діяльність проти України. Він підтримував ідеї проросійської спрямованості подальшого розвитку України.

Депутат, знаючи про захоплення росіянами частини території України, продовжував здійснювати підривну діяльність.

Обвинувачені перебувають під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали Державне бюро розслідувань та Служба безпеки України.

https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3901531-spravu-sufrica-peredali-do-sudu.html

Джерело: https://www.gp.gov.ua/ua/posts/suditimut-narodnogo-deputata-ukrayini-ta-iogo-kolisnyogo-pomicnika

Сообщение Справу Шуфрича передали до суду появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top