В ДСНС розповіли подробиці рятувальної операції на місці ракетного удару по готелю в Запоріжжі

Вчора, 2 вересня, о 23:03 ворог завдав ракетного удару по Запоріжжю, поціливши в будівлю готелю. Внаслідок атаки загинула 38-річна жінка та її 8-річний син. 43-річний чоловік загиблої та 12-річна донька наразі знаходяться у лікарні.

В облуправлінні ДСНС розповіли подробиці рятувальної операції.

Чоловіка вибуховою хвилею відкинуло з приміщення на вулицю. Його госпіталізували. Дівчинка опинилась під завалами – її накрило бетонною плитою.

— Під час рятувальної операції прийшлось надавати психологічну допомогу дівчинці, яка опинилась під завалами. Масивна плита перекриття, яка впала на дівчину, не давала можливості її деблокувати одразу. Рятувальник Андрій Сливка знайшов можливість підлізти під плиту, обняв дівчину, щоб зігріти, постійно з нею розмовляв, допоки інші рятувальники не витягли їх, — сказала речниця облуправління ДСНС Юлія Баришева.

12-річниу дитину деблокували з-під завалів та передали медикам. Наразі лікарі борються за життя дитини — її стан стабільний, але важкий. 

Вранці до місця трагедії друзі загиблої жінки принесли квіти.

За інформацією міської ради, внаслідок нічної атаки в Шевченківському районі Запоріжжя пошкоджено 9 багатоповерхових будинків, 2 об’єкти інфраструктури, 1 заклад освіти.

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top