У Запорізькій області обстежили 322 заклади освіти (ФОТО)

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, у складі комісій, до яких входили представники Департаменту освіти і науки, Управління Державної служби якості освіти Запорізької області, Державної служби надзвичайних ситуацій, ювенальної превенції Головного управління Національної поліції та відокремленого підрозділу “Запорізький відділ ДУ “Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”, провели перевірки закладів освіти щодо їх готовності до виходу у змішаний режим проведення освітнього процесу в новому 2024/2025 навчальному році, в умовах воєнного стану.

Так, станом на 02 вересня 2024 року було обстежено 322 заклади освіти, з них: 130 закладів дошкільної освіти, 175 закладів загальної середньої освіти, 17 закладів професійної технічної освіти та закладів фахової передвищої освіти.

Під час перевірок особлива увага приділялась організації навчально-виховного процесу, створенню нешкідливих умов розвитку, вихованню, навчанню здобувачів освіти, режимам роботи, умовам для фізичного розвитку та зміцненню здоров’я дітей, облаштуванню приміщень закладів, освітленості, мікроклімату, проходження персоналом медичних оглядів тощо.

За результатами огляду, керівникам закладів освіти надані рекомендації у сфері санітарного та епідемічного благополуччя та безпечності впливу на учасників освітнього процесу факторів середовища життєдіяльності, про що складено відповідні акти прийому готовності до впровадження освітнього процесу за очною формою у змішаному режимі навчання.

Окрім того, організовано відбір проб питної води для проведення лабораторних досліджень. Всього відібрано 270 проб питної води на мікробіологічні та 270 проб – на санітарно-хімічні показники. В 2-х пробах на санітарно-хімічні показники виявлено відхилення за показником забарвлення (0,7%), про що проінформовано органи влади. В закладах дошкільної освіти відібрано 26 проб піску, відхилень не виявлено.

З керівниками, медичними працівниками, з іншими учасниками освітнього процесу проведена роз’яснювальна робота з питань профілактики інфекційних/неінфекційних захворювань, харчових отруєнь, кишкових захворювань, виконання протиепідемічних заходів.

Робота в даному напрямі триває.

Підписуйтесь на Акцент в


Share this post

нет
scroll to top