Україна планує розірвати ще низку угод із росією та білоруссю

Кабінет Міністрів схвалив законопроєкт про припинення дії, вихід та денонсацію ще низки міжнародних договорів, укладених урядом України з урядами росії, білорусі та у межах СНД.

Про це заявив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Схвалено проєкт Закону «Про припинення дії, вихід та денонсацію міжнародних договорів України, укладених урядом України з урядами російської федерації, республіки білорусь та в межах Співдружності Незалежних Держав», – написав Мельничук.

Він уточнив, що законопроєкт пропонує припинити чинність низки міжнародних договорів України, укладених урядом України з урядами рф і білорусі.

Крім того, документ передбачає вихід України з кількох міжнародних договорів, укладених урядом України в межах СНД.

За даними Мельничука, йдеться про угоду про співробітництво в галузі вивчення, розвідки і використання мінерально-сировинних ресурсів;

угоду про взаємний залік до загального трудового стажу та вислуги років служби в органах і установах прокуратури в державах – учасницях СНД;

угоду про заходи щодо попередження та припинення використання неправдивих товарних знаків та географічних зазначень,

а також угоду про порядок передачі зразків наркотичних засобів, психотропних речовин та їх прекурсорів.

Також законопроєкт пропонує денонсувати Угоду про загальні умови і механізм підтримки розвитку виробничої кооперації підприємств і галузей держав – учасниць СНД.

Окрім цього, Мельничук поінформував, що Кабмін схвалив проєкт Закону «Про вихід з Протоколу про внесення змін та доповнень до Угоди про міждержавний обмін відправленнями спеціального зв’язку від 23 грудня 1993 року та затвердженого нею Положення про міждержавний обмін відправленнями спеціального зв’язку».

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів денонсував угоду із білоруссю про взаємне забезпечення збереження міждержавних секретів, підписану в 1993 році.

https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3901630-ukraina-planue-rozirvati-se-nizku-ugod-iz-rosieu-ta-bilorussu.html

Сообщение Україна планує розірвати ще низку угод із росією та білоруссю появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top