Не повернувся зі зборів — перспективний запорізький баскетболіст втік з України (фото)

Не повернувся зі зборів - перспективний запорізький баскетболіст втік з України (фото)

Федерація баскетболу довічно дискваліфікувала Артема Покоєнка, який втік з України

Тренер національної збірної України та Черкаських Мавп минулого сезону Артем Сліпенчук, а також гравець молодіжної збірної України та Запоріжжя Артем Покоєнко довічно дискваліфіковані рішенням Виконкому ФБУ. 

Артем Сліпенчук та Артем Покоєнко не повернулись до України після навчально-тренувальних зборів цього літа у визначені відповідними наказами ФБУ терміни. Про це повідомляється на офіційному сайті Федерації баскетболу України.

Читайте також: Українська легкоатлетка виборола медаль на Паралімпійських іграх у Парижі — її супроводжував бігун із Запоріжжя (фото)

«Враховуючи відсутність будь-якого підтвердження повернення в Україну та неприпустимість подібних дій з боку членів офіційних делегацій збірних команд України, Виконком Федерації баскетболу України розглянув питання щодо виключення тренера Артема Сліпенчука (28.11.1989 р.н.), зі складу Національної збірної команди України з баскетболу та довічно відсторонив спеціаліста від будь-якого заняття баскетболом в Україні. Також Виконком ФБУ довічно дискваліфікував гравця Артема Покоєнка (20.01.2004 р.н.). Рішення прийнято одноголосно», — йдеться у повідомленні.

За підсумком Виконкому ФБУ повідомила до Міністерства молоді та спорту України з відповідним клопотанням.

Артем Покоєнко — студент Національного університету «Запорізька політехніка». Грав за БК «Металург ЗНТУ», в БК «Запоріжжя» — з 2022 року. Вважався перспективним спортсменом.

Раніше ми писали, що цьогоріч на Паралімпіаді, що проходить у Парижі з 28 серпня по 8 вересня, Запорізьку область представляють сім спортсменів: легкоатлетка Марія Помазан, плавці Кирило Гаращенко та Марія Вербова, тхеквондистки Вікторія Марчук і Олександра Ліпецька, гравці з настільного тенісу Лев Кац та Максим Ніколенко.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top