До Києва прибув Прем’єр-міністр Ірландії

Прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс прибув до Києва для двосторонньої зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським.

Як повідомляє ірландський телеканал RTE, лідери обговорять війну рф проти України, яка триває, підтримку України з боку ЄС і заявку Києва на вступ до Євросоюзу.

Візит прем’єр-міністра відбувається після вчорашнього російського ракетного удару по Полтаві, внаслідок якого загинули щонайменше 53 людини.

 

https://img.rasset.ie/0020e4c6-500.jpg

Taoiseach Саймон Гарріс оглядає розбомблений будинок неподалік від Києва

«Мені дуже приємно бути в Україні, щоб почути з перших вуст, від Президента Зеленського про ситуацію на місцях і побачити на власні очі, як це впливає на життя простих українців», – сказав глава ірландського уряду.

Зокрема, Гарріс і Зеленський говоритимуть про війну росії проти України, підтримку України з боку Євросоюзу та її шлях до членства в ЄС, а також обговорять двосторонні зв’язки та допомогу Ірландії Україні.

Лідери також підпишуть Угоду про підтримку та співробітництво між Ірландією та Україною.

«Це дає зрозуміти, що цінності України – це наші цінності, і ми будемо підтримувати хоробрий народ України стільки, скільки буде потрібно», – підкреслив Гарріс.

Ірландський прем’єр-міністр відвідає райони, які зазнали бомбардувань і руйнувань внаслідок російського вторгнення, а також проведе низку зустрічей щодо повернення викрадених росією українських дітей.

Передбачено також його зустріч із Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем та представниками низки міжнародних організацій і благодійних фондів, які допомагають переміщеним, пораненим, травмованим українцям і тим, хто втратив близьких людей.

Журналіст ірландської телерадіокомпанії RTE Ліам Нолан у соцмережі Х оприлюднив відео прибуття Прем’єр-міністра Ірландії у Київ.

 22 серпня Україна та Ірландія провели фінальний раунд переговорів щодо укладення двосторонньої угоди на виконання Спільної декларації G7.

https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3901967-do-kieva-pribuv-premerministr-irlandii.html

Сообщение До Києва прибув Прем’єр-міністр Ірландії появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top