В ЗОВА повідомили, що найближчими тижнями мешканці Зестафонської отримають кошти по житловим сертифікатам

У Запоріжжі триває демонтаж двох під’їздів в будинку на Зестафонській, 8, що був зруйнований внаслідок російського ракетного обстрілу.

Про це стало відомо під час брифінгу голови ЗОВА Івана Федорова, передає 061.

«Закінчився демонтаж частини четвертого під’їзду. Наразі продовжуються роботи по третьому під’їзду на Зестафонській. Міністерство інфраструктури вже отримало кошти на наповнення сертифікатів і нам обіцяють, що в найближчі тижні кошти почнуть надходити. На сьогодні лише чотири мешканці змогли придбати за свої сертифікати квартири», — прокоментував Іван Федоров.

Інші 55 мешканців зруйнованих під’їздів багатоповерхівки все ще чекають обіцяні кошти на придбання нових квартир.

У Запоріжжі на сьогодні 12 багатоповерхових будинків знаходяться в стадії реконструкції. До кінця року обласна влада обіцяє відбудувати 9 з них.

«Ще по двох – це Запорізька 2Б та по вулиці Кам’яногірська ситуація складніша та я майже впевнений, що ми також встигнемо в цьому році. Надскладна ситуація у нас з будинком по Запорізькій 2А. Ми зустрічалися з мешканцями, також пропонували для них піти тим же механізмом, яким ми пішли по Застафонській, щоб видати сертифікат. Люди зайняли принципово однозначну позицію, що їх будинок має бути відбудований. На той час ми вже бачили проблему з підрядником, який був обраний Службою відновлення України. На цей час договір з тим підрядником вже розірвано. Найближчі декілька тижнів буде оголошено нову тендерну процедуру, і ми будемо намагатися і по Запорізькій 2А прискорювати, наскільки це можливо роботи», — зазначив очільник ОВА.

По будинку на Соборному, 44 вдалося відкоригувати проєкт, оскільки під час демонтажних робіт стіни нижче другого поверху пішли тріщинами і почали лопатись. Наразі повністю закінчили демонтаж до підвального приміщення та зробили перший шар бетонування.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі повторно оголосили тендер на відбудову багатоповерхівки за 25 мільйонів гривень.

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top