Вітаміни в міжсезоння – допомога імунній системі дитини

Починаються осінні холоди, а з ними разом приходять застуди, респіраторні захворювання та вірусні інфекції. Вірогідність захворіти восени або взимку набагато більша, ніж у теплий період року. До цього призводить зміна харчування, зменшення кількості фруктів та овочів, які є джерелом аскорбінової кислоти та інших вітамінів. Хвороба може бути спровокована нервовим стресом, що з’являються під час початку навчального року в школі. Підвищення температури, лихоманка, біль у горлі та кашель значно погіршують якість життя. А коли це відбувається регулярно, будь-яка людина чи дитина не може нормально працювати або навчатися. Погіршується пам’ять, зростає нервове напруження.

Як уберегти дитину від застуд, коли змінюються сезони

Найкращий варіант підготувати дитину до зими – провести вакцинацію від грипу. Хоча грип діти підхоплюють не так часто, як ОРЗ, це дасть змогу попередити важкі ускладнення, якщо інфікування все ж таки відбудеться. 

Також зберегти здоров’я дитини допоможуть прості речі:

  • часті прогулянки на свіжому повітрі, що допомагають зміцнювати імунітет;
  • зволожування повітря в кімнаті, коли вже почався опалювальний сезон, бо пересушені слизові оболонки носа не затримують віруси;
  • раціональне харчування, багате на рослинні компоненти по сезону (капуста, морква, буряк);
  • повноцінний сон 8-10 годин на добу.

Крім того, імунну систему стимулюватиме вживання вітамінних препаратів, до складу яких обов’язково повинна входити аскорбінова кислота. Комплексні вітаміни для дітей, які буде вживати малюк у цей період, допоможуть звести стрес організму до мінімуму та підготувати імунну систему до зимових холодів. 

Додатковим способом боротьби за здоров’я дитини може стати вживання чаїв з медом, лимоном, протизапальними та противірусними травами – чебрецем, шипшиною, липою, ромашкою та м’ятою.

Незамінним у цей період стане вітамін Д3, який допомагає зміцнити імунну систему або перенести інфекції без негативного впливу на організм. Тому важливо отримати рекомендації лікаря до його вживання. А якщо дитина вже приймає комплексні вітаміни, обов’язково необхідно подивитися, чи є він у складі. Доза підбирається індивідуально, в залежності від віку та способу життя. 

Всі вітамінні засоби можна знайти на сайті онлайн-аптеки у зручний для пацієнтів час. Для вибору підхожих препаратів варто звернутися до лікаря по консультацію. 

Що ще потрібно пам’ятати

Необхідними в цих заходах є підтримання режиму роботи та відпочинку, належне виконання гігієнічних правил:

  • миття рук після вулиці та перед їжею;
  • користування одноразовими носовими хусточками у разі нежитю;
  • в період захворювань використання масок для обличчя;
  • часті прогулянки на свіжому повітрі;
  • щоденне провітрювання кімнати та підтримування рівня вологості повітря.

Не зайвим буде періодичне прибирання кімнати з дезинфікуючими засобами у період масових захворювань. При виконанні таких простих рекомендацій період міжсезоння пройде спокійно, без захворювань, а діти разом з батьками будуть насолоджуватися красотами та кольорами осені.

Share this post

нет
scroll to top