Щотижня збували наркотиків на пів мільйона гривень: у Запоріжжі викрили злочинну групу

На території обласного центру за допомогою телеграм-каналу з алгоритмом чат-боту наркоділки збували заборонені речовини.

Про це повідомили в офіційному каналі поліції Запорізької області.

Зазначається, що організатором «бізнесу» виявився 39-річний запоріжанин, який адміністрував телеграм-канал, приймав замовлення, фасував «товар» та вів бухгалтерію. Двоє його посібників, 32-х років, розповсюджували «закладки» по місту. Зловмисники суворо дотримувались заходів конспірації — для своєї протизаконної діяльності спеціально орендували будинок. Замовлення вони приймали виключно через месенджер та пересувалися містом на непримітних автівках.

У результаті проведених обшуків за місцями мешкання та перебування фігурантів поліцейські виявили та вилучили:

  • більше 250 сліп-пакетів з майбутніми «закладками» та два пакети вагою понад 200 грамів з синтетичним наркотиком — Альфа-PVP;
  • «чорну бухгалтерію», банківські картки, планшетні та мобільні пристрої, за допомогою яких здійснювалась діяльність нарко-каналу .

Наркоділків затримали на підставі ст. 208 КПК України

За результатами експертних досліджень учасникам злочинного угруповання повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.

Наразі слідчі завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт відносно трьох фігурантів.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top