Обійняв псевдопосаду в окупаційній адміністрації: у Запоріжжі заочно засудили колаборанта

У Запоріжжі заочно засудили 57-річного Олександра Хничкіна, який добровільно обійняв посаду в незаконному органі влади «Куйбишевська адміністрація», створеному на території Кам’янської селищної територіальної громади Пологівського району.

Про це повідомляє Акцент з посиланням на Локатор-Медіа.

Як зазначається, до повномасштабного вторгнення чоловік тривалий час займався підприємницькою діяльністю. З 2008 до 2019 року у нього був зареєстрований ФОП з основним видом діяльності «Покриття підлог та облицювання стін». Після 24 лютого 2022 року пан Хничкін пішов на співпрацю із представниками окупаційної влади та зайняв посаду начальника відділу земельних відносин у фейковій «ВГА пгт Куйбышево Пологовского района».

Відповідно до матеріалів, опублікованих у російських ЗМІ, обвинувачений змушував місцевих фермерів у Комиш-Зорі та Куйбишевому реєструвати бізнес за законами рф. До українців, які відмовлялися переоформляти бізнес, приходили окупанти та «націоналізовували» його.

За словами свідків, Хничкін відвідував місцеві магазини, заявляв, що є співробітником «Куйбишевської адміністрації». Працівникам обвинувачений розповідав, що в кіоску на ринку його відмовились обслуговувати за допомогою російських рублів і він повідомив про це до окупаційних органів.

Після цього на працівника магазину склали акт про порушення вимог щодо розрахунку російськими рублями та наклали штраф.

Чоловіка визнали винним у колабораційній діяльності та призначити покарання — позбавлення права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на 12 років, без конфіскації майна та без позбавлення волі.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top