Зеленський про план перемоги: покаже до чого готові наші партнери

План перемоги України повинен показати, чи готові союзники до того, щоб Київ переміг, або ж вони бажають лише стримувати диктатора Володимира Путіна. Українці повинні знати відповідь на це питання.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента Володимира Зеленського в інтерв’ю для NBC News

«Я хотів показати план перемоги президенту Байдену (Джо Байден, голова Білого дому, — ред.). Але я хотів ого показати після того, як у нас буде успіх в Курській області. І тому я до цього це не робив. І тому я йому обов’язково це покажу. Наше розуміння як все повинно бути, як Україна може перемогти», — заявив президент.
За словами президента, план побудований згідно з тим, що він може бути реалізований завдяки партнерам України, а не завдяки бажанню чи небажанню Росії. Він зауважив, що ця «особливість» була важливо для нього, аби ніхто потім не перепитував про те, чи «піде на це Кремль».

«Від них (росіян — ред.) не залежить цей план. І в цьому є вибір наших партнерів. Чи вони погоджуються, щоб Україна перемогла, чи вони не готові до нашої перемоги, а готові тільки до стримування Путіна. І я хочу для нашого народу знайти цю відповідь також. Вона дуже важлива для цих людей», — зауважив Зеленський.
Також президент додав, що, на його думку, план перемоги є суб’єктивним й не залежить виключно від України. У зв’язку з цим він не може бути упевненим в тому, що Києву вдасться його реалізувати.
«Але мені здалося, що цей план правильний. І перша його частина була саме відповідна операція, частину якої ви і побачили на території Курської області», — пояснив він.
План перемоги України
Під час Форуму «Україна 2024. Незалежність» Зеленський оголосив, що у вересні планує презентувати план перемоги України президенту США Джо Байдену.
Тим часом заступник голови Офісу президента Михайло Подоляк виокремив окремі пункти з плану перемоги. Серед них, наприклад, операція на території Курської області, економічне, а також політичне питання.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top