На Запоріжжі окупанти відкрили клас для підготовки кадрів росгвардії

В окупованому Бердянську Запорізької області російські загарбники продовжують мілітаризацію молоді. З початком нового навчального року в школі №10 було відкрито «профільний» клас росгвардії.

Про це повідомляє очільниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна.

Окупанти та їхні місцеві посібники особливо зосередилися на мілітаризації молодого покоління. На території захопленої бази «Червона гвоздика» регулярно проводяться різні військово-спортивні заходи.

У місті та прилеглих районах діють такі організації, як «Юнармія», центр військово-спортивної підготовки «Воїн», а також багато інших. Нещодавно почала функціонувати ще одна організація під назвою «Регіон молодих».

Крім того, окупанти активно впроваджують російську пропаганду в місцевих навчальних закладах. Зокрема, у православній гімназії, що працює в місті вже другий рік, під прикриттям релігійного виховання нав’язують російські наративи.

Відкриття «профільного» класу в школі №10 показує намір окупаційної влади знищити в дітях будь-яке відчуття приналежності до України. Мілітаризація освіти в захоплених школах спрямована на підготовку майбутнього резерву російської армії.

Читайте також: Російські військові намагалися просунутися у Запорізькій області: яка ситуація на фронті

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

 

Share this post

нет
scroll to top