Захисникам запорізького краю із 65-ї мехбригади передали дрон нічної розвідки

Нинішня війна стала дуже технологічною, відзначають бійці 65-ї механізованої бригади ЗСУ, особливо наголошуючи на тому, що на Запоріжжі з кінця 2023 року  більше воюють дронами, аніж артилерією і піхотою.

Відносна дешевизна і точність ураження дронів-камікадзе (500-600 доларів) проти артилерійських снарядів (за даними з відкритих джерел, 152-міліметровий снаряд європейського виробництва коштує біля 2000 доларів) і визначила їх масове застосування. Але шукають цілі для ураження здебільшого дрони-розвідники. На жаль, вони значно дорожчі, особливо ті, які вміють «бачити» вночі.

Саме тому такий цінний для бійців 65-ї бригади нічний розвідник (з тепловізійною камерою), переданий захисникам запорізького краю колективом Рівненської атомної електростанції.

У бригаді наголосили, що «рівненські атомники не вперше передають для нашої бригади украй потрібні для ефективного ведення бойових дій прилади. Сподіваємося, співпраця продовжиться і надалі. Адже в умовах жорсткої радіоелектронної боротьби дрони, на жаль, – розхідний матеріал, а от потреба в них лише зростатиме.

Щиро дякуємо усім, хто допомагає наближати нашу спільну перемогу

*

Фото: 65 окрема механізована бригада ЗСУ

Сообщение Захисникам запорізького краю із 65-ї мехбригади передали дрон нічної розвідки появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top