Мобілізація та відстрочка: з якими хворобами запоріжців не беруть на службу

Під час загальної мобілізації в Україні, чоловіки з певними медичними станами звільняються від військової служби. Кого з запоріжців це торкнеться?

Фізичні вимоги військової служби потребують відмінного здоров’я, а деякі медичні проблеми можуть поставити під загрозу ефективність та безпеку солдата.

Експерти Інституту досліджень підкреслюють, що судинні захворювання, такі як варикозне розширення вен, можуть серйозно знизити здатність військовослужбовця виконувати бойові завдання та становити небезпеку для його життя та здоров’я.

Згідно з військово-медичними рекомендаціями, придатними до служби вважаються тільки ті, хто не має суттєвих порушень кровообігу або функціональних порушень.

Такі стани, як флебіт, тромбофлебіт, тромбоз, варикозне розширення вен та посттромботичний синдром, роблять людей непридатними до служби у мирний час та обмежують їхню фізичну форму у воєнний час.

З 4 травня 2024 року статус «обмежено придатний» скасовано. Щоб отримати відстрочку від мобілізації за станом здоров’я, громадяни повинні надати до ТЦК документи, що підтверджують їхнє право на відстрочку. Призовна комісія визначає, чи надається відстрочка, і будь-яка відмова може бути оскаржена в суді.

Важливо розуміти, що відстрочка лише відкладає військову службу; вона не звільняє громадян від її виконання назавжди.

«Армійські умови не дозволяють дотримуватись відповідного режиму навантажень людям з проявами хвороб вен», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Запорізькому напрямку прикордонники знешкодили 12 ворожих дронів

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top