Зеленський провів переговори з Макроном напередодні засідання «Рамштайн»

Президент України Володимир Зеленський провів телефонні переговори зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном. Бесіда відбулась напередодні чергового засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн»
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційне інтернет-представництво українського президента.

Зеленський охарактеризував розмову з Макроном як «тривалу та змістовну». Український президент, зокрема, привітав лідера Франції з призначенням нового прем’єр-міністра Мішеля Барньє.
«Президент Франції висловив співчуття у зв’язку з російськими ударами по Львову, Полтаві та інших містах і громадах», — передав глава Української держави.
Співпраця та новий пакет допомоги
Що стосується питань оборонної підтримки України, то сторони напередодні засідання в форматі «Рамштайн» (заплановане на 6 вересня у Німеччині) обговорили:
продовження оборонної співпраці,

підготовку нового пакета військової допомоги від Франції,
можливість спільного виробництва «деяких видів озброєння».
Питання щодо далекобійних ударів та потреб ЗСУ
«Вкотре наголосив: нам украй потрібен дозвіл партнерів бити по аеродромах, із яких злітають носії КАБів і ракет, тож ми розраховуємо на єдність союзників у цьому питанні», — розповів Зеленський.
Також український президент поінформував Макрона про основні потреби Сил оборони, серед іншого:
в засобах ППО,
РЕБ,
бронетехніці,
артилерії.
Що ще обговорили
Крім того, додали в Офісі президента України, Зеленський та Макрон узгодили «наступні контакти, зокрема щодо реалізації двосторонньої безпекової угоди й механізму Ukraine Security Compact, який об’єднує всі країни, що підписали угоди у сфері безпеки з нашою державою».

Нагадаємо, раніше німецькі ЗМІ повідомили, що президент України Володимир Зеленський буде присутній особисто на черговій зустрічі у форматі «Рамштайн» 6 вересня.
За інформацією видання Spiegel, Зеленський хоче звернутися до партнерів із проханням про подальші постачання далекобійної зброї, а також систем протиповітряної оборони.
Згодом стало відомо, що 6 вересня Зеленський проведе зустріч із канцлером Німеччини Олафом Шольцом у місті Франкфурт.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top