Мілітаризують молодь в окупації: в Бердянську росіяни відкрили клас росгвардії

З нового навчального року в тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області «профільний» клас відкрили в школі №10.

Про це повідомила очільниця Бердянської МВА Вікторія Галіціна.

Зауважується, що росіяни та місцеві посібники окупантів пріоритетну увагу приділяють мілітаризації молоді в окупації. На базі захопленої «Червоної гвоздики» окупанти проводили парамілітарні змагання. На території міста та району продовжують функціонувати такі організації як «Юнармія», центр військово-спортивної підготовки та патріотичного виховання молоді «Воїн», нещодавно розпочала роботу ще одна організація «Регіон молодих» та багато інших.

«Роботу» з молоддю, а точніше нав’язування російських наративів, окупанти провадять і в православній гімназії, яка вже другий рік працює в окупованому Бердянську.

«Відкриття «профільного» класу в середній школі підкреслює твердий намір окупантів знищити будь-яку згадку про приналежність дітей в окупації до України і українського народу, а також закласти основу для майбутнього поповнення резервів російської армії», — зазначила посадовиця.

Раніше журналісти Акценту розповідали про створення окупантами підрозділів фейкових «запорожців» в окупованому Бердянську.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top