Антирашистське видання розповіло світові про заручницю Кремля з Мелітополя Маргариту Харенко

Двомовне видання «Контур» (виходить російською та англійською мовами), яке протистоїть російській пропаганді за кордоном, зокрема, у США,  за сприяння Об’єднання родичів політв’язнів Кремля написало про заручницю Кремля, волонтерку з Мелітополя Маргариту Харенко. Весною 2024 року рашисти засудили її на 20 років тюрми, про що МИГ 28 квітня розповів своїм читачам.

А ось що розповів світові про мелітопольчанку «Контур»:

4 квітня 2024 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону виніс їй незаконний вирок у сфабрикованій окупантами справі – 20 років позбавлення волі. При цьому Маргариту, а в Медовому місті вона працювала фармацевтом, утримують у жахливих умовах, повідомила подруга заручниці Кремля Єлизавета: «Вона так і продовжує сидіти у в’язниці в Ростові – там, де отримала вирок. Вона сидить у камері ще з двома дівчатами. На вулицю їх не виводять, годують їх якоюсь незрозумілою кашею і дають склянку води».

За словами Єлизавети, Маргариту викрали прямо з дому 9 січня 2023 року. На початку повномасштабного вторгнення подруги допомагали місцевим жителям, які потребують ліків, та намагалися їх привезти з підконтрольної території.

За інформацією різних джерел, Маргариту викрали, «за одними даними, військові, за іншими – фсб», каже Єлизавета. Пред’явлені їй звинувачення були безглуздими. «Спочатку прокурори казали, що Маргарита є головою партизанського руху. Що вона організувала 40 підривів, які були у місті. Потім була інша інформація, що вона була зачинниця терористичного акту», – розповіла Єлизавета.

У результаті Маргариту Харенко визнали винною «у замаху на російського військовослужбовця, звинуватили у шпигунстві та причетності до організації С14 [українська праворадикальна організація]. Хоча Маргарита з цією організацією ніякого зв’язку не мала», наполягає її подруга. Єдине, з чим був зв’язок, – це баптистська церква та сторінка у соцмережах, публікації на якій були українською.

«Її хтось здав. І, швидше за все, перша та основна причина арешту – її українська позиція», – вважає Єлизавета. Вона впевнена, що для окупантів такі кримінальні справи служать насамперед для пропагандистських цілей та залякування інакодумців, які залишилися на українських окупованих територіях.

*

Фото: konturnovosti.com

Сообщение Антирашистське видання розповіло світові про заручницю Кремля з Мелітополя Маргариту Харенко появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top