Повернувся на фронт після протезування — на Харківщині загинув мешканець Запорізького району (фото)

Повернувся на фронт після протезування - на Харківщині загинув мешканець Запорізького району (фото)

Мешканець селища Балабине Валерій Жиленко загинув поблизу Куп’янська

Захисник, що боронив Україну з серпня 2022 року, загинув під час виконання бойового завдання на Харківщині. Сумну звістку повідомили у Кушугумській громаді.

Читайте також: Залишився 36-річним — захиснику, який обороняв Запорізький напрямок, просять посмертно присвоїти звання Героя України 

Валерій Жиленко був сапером, але 18 листопада 2022 року під час розмінування територій підірвався на міні, втратив кінцівку та отримав значні поранення.

Після протезування та реабілітації, знову став на захист країни, отримав звання молодшого сержанта, був старшим стрільцем взводу охорони.

Захисник героїчно загинув під час виконання бойового завдання 28 серпня 2024 року поблизу населеного пункту Куп’янськ.

Повернувся на фронт після протезування - на Харківщині загинув мешканець Запорізького району (фото)

Раніше ми писали, що на війні загинув випускник запорізької гімназії №19 Володимир Павлій. У пам’ять про загиблого Героя та всіх загиблих військових та цивільних, під час онлайн-лінійки «Першого дзвоника» оголосили хвилину мовчання.

Раніше ми писали, що на Донецькому напрямку загинув рятувальник із Запоріжжя. Андрій Сирніков був головним майстер-сержантом служби цивільного захисту. Андрію назавжди залишиться 44 роки.

Також ми розповідали, що на фронті загинув працівник АТ «Запорізький Завод Феросплавів», машиніст крана Владислав Кузьмін. Владислав Кузьмін працював на феросплавному заводі з 2010 року. На захист України став 7 червня 2023 року. Останні дні життя Владислава пройшли на Бахмутському напрямку, який є одним з найгарячіших, зважаючи на щодобову кількість бойових зіткнень.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top