Українофоб очолив новий підрозділ окупантів на ТОТ півдня Запоріхької області

На ТОТ півдня Запорізької області формується новий загін під назвою “БАРС-Сармат” призначений для проведення випробувань у бойових умовах нових російських технічних розробок.

Як повідомляє ЦНС, посилаючись на українське підпілля, приставка “БАРС” розшифровується як “Боевой армейский резерв страны”, що вказує на специфіку його формування. Міноборони рф почало працювати над створенням цієї системи ще у 2021 році. Це своєрідний “мобілізаційний резерв”, який набирається з парамілітарних формувань мирного часу. А конкретно у цьому випадку з фахівців у галузі електроніки, зв’язку, робототехніки, програмування, кібербезпеки та розробки БпЛА.

Найменування “Сармат” прямо вказує на керівника підрозділу позивний дмітрія рогозіна, екс-голови “роскосмосу” та його самолюбство. Після звільнення з посади головного освоювача космосу, за відсутність будь-яких позитивних здобутків у цій галузі, рогозін тривалий час був без посади. У листопаді 2022 року з його слів він очолював групу військових радників, яка надавала військово-технічну допомогу 1 та 2 АК сформованим росіянами у Донецькій і Луганській областях.  Цю, групу, яка начебто складалася з добровольців він представляв під назвою “Царські вовки”. Незадовго після цього, 21 грудня його було поранено в окупованому Донецьку, де він відзначав свій день народження.

Після такого піар-ходу його все ж не повернули у високі кабінети у Москві, а призначили всього лише сенатором від Запорізької області у раді федерації. Та все ж рогозін не полишає спроб повернутись у кластер “російських високих технологій”, де йому так добре вдавалось примножувати свої статки.

Отож, очолюючи зазначений підрозділ “БАРС-Сармат” рогозін має намір провести випробування перспективних зразків БпЛА, робототехнічних комплексів, систем РЕР/РЕБ/КББ, засобів управління та зв’язку. Заявляється, що підрозділ оперативно комунікує з розробниками, які тут же мають вносити доопрацювання у проєкти. На його думку, це забезпечить йому повернення на той рівень впливу та контролю фінансових потоків, який він раніше мав очолюючи “роскосмос”.

Також відомо, що в даному випадку ставку росіяни зробили на приватні підприємства, а не державні концерни. Таким чином рогозін планує сформувати коло перспективних розробників, контракти з якими лобіюватиме перед міністерством нападу рф, отримуючи свою частку за посередництво.

Такого роду фахівці суттєво вирізняються на фоні російських військових. І як би старанно росіяни не намагалися їх обмежити у контактах з цивільними, їм не сховатись від українського підпілля.

 

 

 

.

 

Share this post

нет
scroll to top