Простіше не буває: рецепт «лінивих» вареників з картоплею

Ліниві картопляні вареники, схожі на кльоцки — ідеальний варіант для тих, хто обожнює цю страву національної кухні, проте не любить тривалий процес ліплення. Натомість готувати ліниві картопляні вареники досить швидко.
Про те, як готувати «ліниві» вареники з картоплею, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал «Смачна кухня з Наталією Данилюк».

Що потрібно для «лінивих» вареників
Для того, щоб приготувати «ліниві» вареники з картоплею, потрібні такі продукти:
картопля — 300 г;
яйця — 1 шт.;
борошно — 100 г;
масло — 15 г;
сіль — 1 ч. л.;
перець — до смаку.
Як готувати «ліниві» картопляні вареники
Попри те, що більшого поширення отримали солодкі ліниві вареники з сиром, таку страву можна приготувати із картоплею.
Спочатку потрібно зробити основу з картопляного пюре. Для цього картоплю треба помити, обов’язково очистити від шкірки та відварити до готовності.
Краще брати стару картоплю або знімати шкірку навіть з молодої картоплі після відварювання — вона може давати не надто приємний гіркуватий присмак.
Або ж можна приготувати картоплю в мундирі, а потім почистити її і перетовкти на пюре.

Як готувати тісто для лінивих вареників з картоплею (скриншот / Смачна кухня з Наталією Данилюк)
Зачекайте, доки картопляне пюре охолоне, тоді додайте сіль та перець до смаку. Потім розбийте в картоплю яйце та ретельно перемішайте масу.
Після цього, щоб тісто було еластичне, всипте борошно в декілька етапів, кожного разу перемішуючи масу. Спочатку тісто можна перемішувати виделкою, а потім, як зазвичай, руками, присипавши робочу поверхню борошном.

Готове тісто для лінивих вареників з картоплею(скриншот / Смачна кухня з Наталією Данилюк)
До того, як сформувати з тіста вареники, поставте на вогонь каструлю з водою. Води радять наливати більше, аніж половину посуду.
Розріжте тісто на частини та розкатайте кожну на ковбаску. Розріжте ковбаску на однакові за розміром шматочки. Щоб ліниві вареники були гарні, сформуйте з кожного маленького шматочка кульку, а потім злегка сплюсніть її пальцями.

Як ліпити ліниві вареники з картоплею (скриншот / Смачна кухня з Наталією Данилюк)
Коли вода закипить, всипте 1 ч. л. солі, і обережно вкиньте вареники. Проваріть їх протягом 3-5 хвилин — за цей час вони мають сплисти на поверхню та трошки збільшитися.
Готові ліниві вареники з картоплею полийте розтопленим вершковим маслом. Також подавати вареники можна зі сметаною або грибним соусом.

Раніше ми розповідали про те, як готувати салат з макаронами від Ектора.
А також писали, як готувати гарбузову «мармурову» запіканку.

Share this post

нет
scroll to top