Ведення вагітності та медична допомога при пологах – хто може отримати ці послуги безоплатно

Ведення вагітності та медична допомога при пологах – хто може отримати ці послуги безоплатно

Корисна інформація для жінок, які планують вагітність

Усі жінки, зокрема і внутрішньо переміщені особи, мають право на безоплатне ведення вагітності та медичну допомогу при пологах у межах Програми медичних гарантій. Про це повідомляє НСЗУ, пише Запорізька міська рада.

Читайте також: Запорізькі ветерани можуть безкоштовно перевірити своє психічне здоров’я та отримати поради

Зазначається, що для ведення вагітності можна обрати будь-який комунальний або приватний медзаклад, що має договір із НСЗУ. Звернутись до акушера-гінеколога можна як самостійно, так і за направленням сімейного лікаря.

Пацієнтка має право на такі види безоплатних послуг:

  • динамічне спостереження за перебігом вагітності;
  • проведення лабораторних досліджень та інструментальних обстежень тощо.

Безоплатна медична допомога при пологах надається як при доставленні бригадою екстреної медичної допомоги, так і при самозверненні без направлення. У пакет послуг входять усі необхідні ліки, медичні вироби, знеболення, лабораторні обстеження, моніторинги та консультації.

Також за номером 16-77 можна дізнатись про медичні заклади, законтрактовані з НСЗУ. Або знайти їх самостійно за допомогою онлайн-карти за посиланням.

Раніше ми писали, як переселенцям отримати безоплатну медичну допомогу. Уряд гарантував усім внутрішньо переміщеним особам право на безоплатну медичну допомогу, незалежно від місця проживання і реєстрації.

Також ми повідомляли, скільки днів надається для реєстрації місця проживання дитини.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top