В окупованому Бердянську зросли ціни на житло: фахівці не можуть пояснити, чому

Журналісти Бердянського інформаційного порталу BRD24 – Бердянськ 24 звернули увагу на стійку тенденцію ринку нерухомості в захопленому росіянами місті: ціни на житло значно виросли.

Про це свідчать пропозиції, які виставляються на сервісах для оголошень, а також сторінки співробітників агентств нерухомості, які зараз працюють в Бердянську по законам рф. Зокрема, однокімнатна квартира в центрі торгується за 45 000 доларів. Двокімнатна та трикімнатна – десь 75 000 – 86 000 доларів.Звичайна двокімнатна в Колонії – 45 000 доларів.

Як особливо акцентує увагу інформапортал, спеціалісти не знаходять пояснень такій динаміці. Але кажуть, що це приблизно вдвічі дорожче, ніж до повномасштабного вторгнення росіян. «Це якісь аномальні цифри, як для окупованого міста за умов війни. Можливо, це пов’язано з тим, що далеко не всі, хто б хотіли продати будинок або квартиру, зареєстрували її в росреєстрі, як того вимагають росіяни. І невелика кількість пропозицій на ринку формує такі ціни. Але як факт: нерухомість коштує дуже дорого», – поділився з BRD24 фахівець, який раніше працював в сфері нерухомості.

Він також зазначив, що з позиції українського законодавства, ці операції не мають жодної юридичної сили. Після деокупації угоди будуть скасовані. Потенційно власник може двічі продати один обʼєкт. «І це ще більш додає ризику подібним покупкам і тільки збільшує кількість питань до тих, хто купує нерухомість в Бердянську. До речі, я не дуже уважно зараз слідкую за процесами там. Але не чув, що хоч одна б угода пройшла в рублях. Не дуже росіяни вірять в свою валюту. Все – в доларах», – додав фахівець.

*

Фото: brd24.com

Сообщение В окупованому Бердянську зросли ціни на житло: фахівці не можуть пояснити, чому появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top