Франція спрямує заморожені активи рф на постачання зброї Україні

Франція отримає від Євросоюзу 300 мільйонів євро доходів із заморожених російських активів. Ці гроші держава спрямує на постачання озброєння Україні.

Міністерство збройних сил Франції разом із іншими членами Євросоюзу долучиться до підтримки України за рахунок заморожених російських активів – про це відомство заявило 6 вересня.

Про це повідомляє Міністерство збройних сил Франції.

Франція долучиться до нової програми підтримки України в рамках Європейського фонду миру. Програма передбачає використання 1,4 мільярда євро, отриманих від заморожених російських активів, для надання Україні військового обладнання.

Європейська Комісія уклала угоду з Генеральним директоратом з питань озброєнь, що ці кошти будуть спрямовані на швидке придбання у французької промисловості пріоритетного обладнання для України, зокрема боєприпасів, артилерії та протиповітряних систем, на суму 300 мільйонів євро до кінця 2024 року.

«Це можливість продовжити зміцнення французької промисловості на підтримку України», — зазначили в міністерстві.

6 вересня Президент України Володимир Зеленський поспілкувався телефоном з французьким президентом Еммануелем Макроном напередодні чергового засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн».

А у липні повідомлялось, що уряд Франції має намір передати Збройним силам України додатковий пакет військової допомоги. За попередніми даними, Україна отримає 128 військово-транспортних машин типу VAB, 18 артилерійських гармат Caesar, а також 24 легкі танки.

https://www.slovoidilo.ua/2024/09/07/novyna/bezpeka/francziya-spryamuye-zamorozheni-aktyvy-rf-postachannya-zbroyi-ukrayini

Сообщение Франція спрямує заморожені активи рф на постачання зброї Україні появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top