Запоріжців запрошують переконатися у величі Моцарта

Запорізька обласна філармонія запрошує запоріжців на концерт “Велич Моцарта”, який відбудеться в рамках проєкту “Мистецькі зустрічі” 19 вересня о 17.00.

Музика Моцарта, гармонійно поєднуючи надзвичайну мелодійність з елегантністю та емоційністю, зачаровує слухачів вже не одне століття. Науковцями доведено, що музичні твори геніального композитора особливим чином впливають на людський мозок, зцілюють та надають сил.

Якби Вольфганг Амадей Моцарт жив в наш час, його б назвали великим реформатором і новатором, людиною, яка ламала стереотипи та торувала свій шлях у мистецтві. Адже його твори стали новим етапом у розвитку музичного мистецтва і принесли йому беззаперечну славу генія. Камерно-інструментальна творчість Моцарта представлена різноманітними ансамблями і ,мабуть, не було жодного інструмента, для якого він не писав би концертів.

Шанувальники високої музики оцінять:

  • сонату для скрипки та фортепіано ля мажор в трьох частинах,
  • Adagio сі мінор для фортепіано,
  • Квартет для скрипки, альта, віолончелі та фортепіано соль мінор в трьох частинах.

Бездоганність і досконалість форм музики Моцарта своєю майстерністю доведуть Олена Бекетова (фортепіано), Андрій Мамчур та Анатолій Калітенко (скрипка), Тетяна Таран (віолончель) та Геннадій Музикант (альт).

“Чекаємо на вас на концерті романтичної та пристрасної музики геніального Моцарта. Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану”, – йдеться у повідомленні.

Сообщение Запоріжців запрошують переконатися у величі Моцарта появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top