Українські університети виграли 35 нових проєктів Жан Моне з питань впровадження європейської інтеграції

Із 578 проєктів, поданих за участі команд з України в межах конкурсу Жан Моне 2024 року, для фінансування було відібрано 35 проєктів: 32 модулі, 1 кафедру та 2 центри досконалості. Грант ЄС співфінансування проєктів становить більш ніж 1,2 млн євро.

Напрям Жан Моне зосереджений на викладанні, навчанні, дослідженні й дебатах щодо різних аспектів Європейського Союзу та інтеграції в ЄС. Таким чином, це допоможе розширити можливості нового покоління європейських інтеграторів з академічної сфери, які підтримуватимуть Україну на її шляху як кандидата на членство в ЄС.

Нові проєкти охоплюватимуть різноманітні теми, в тому числі штучний інтелект і кібербезпеку, науку та інновації, інклюзивне й ветеранське підприємництво, повоєнне відновлення України та європейські цінності солідарної економіки, стійкість і зростання, демократію та багаторівневе врядування, діджиталізацію й міграцію, журналістські стандарти, європейську зелену економіку та інші.

Цього року 22 заклади вищої освіти з Дніпра, Запоріжжя, Києва, Луцька, Львова, Одеси, Рівного, Сум, Тернополя й Харкова розпочнуть впровадження нових проєктів Жан Моне та проведення досліджень і викладання Європейських студій.

Напрям Жан Моне в межах програми Еразмус+ спрямований на сприяння досконалості у сфері викладання та досліджень у галузі Європейських студій по всьому світу, сприяння діалогу між науковцями й політиками, а також на покращення управління політикою ЄС.

Джерело: портал Східного партнерства

Сообщение Українські університети виграли 35 нових проєктів Жан Моне з питань впровадження європейської інтеграції появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top